Haberler

CHP Konya Milletvekili Kart Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, "TBMM Başkanını göreve davet ediyor ve çağırıyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, "TBMM Başkanını göreve davet ediyor ve çağırıyoruz. Seçilmiş Cumhurbaşkanı Türkiye'nin değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanıdır. Mazbatanın buna göre düzenlenmesi gerekir" dedi.

CHP'li Kart, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 15 Ağustos'ta, Yüksek Seçim Kurulu'nun Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı olarak ilan ettiğini hatırlattı. Kart, 15 Ağustos'tan itibaren seçilmiş Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla tüm işlem ve tasarrufların yok hükmünde olduğunu iddia ederek, hükümetin düştüğünü ve 62. hükümete devir yapacak bir hükümetin olmadığını öne sürdü.

Kart, seçilmiş Cumhurbaşkanının mal beyanında bulunması gerektiğini ifade ederek, Meclis Başkanının mal bildirimini resmi gazetede yayımlatmadığını ve suç ilişkilerinin içinde yer aldığını iddia etti.

Kart, şunları dedi:

"Anayasal kurumlarımızı da, rejim krizinin ve anayasal darbenin parçası haline getirmiştir. Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı sürecinde de, Başbakanlık dönemindeki gibi hareket edeceğini; toplumu kutuplaştırarak, Anayasal kurumları askıya alarak, fiili durum yaratarak, kanunsuz, emir ve talimat yoluyla bu süreci tırmandıracağını kaydıyla görüyor ve gözlemliyoruz."

TBMM Başkanını göreve davet ettiklerini vurgulayan Kart, şöyle devam etti:

" Seçilmiş Cumhurbaşkanı Türkiye'nin değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanıdır. Mazbatanın buna göre düzenlenmesi gerekir. 15 Ağustos tarihi itibariyle TBMM'ye intikal eden mal bildiriminin Resmi Gazetede yayınlanması zorunludur. Bunu yerine getirecek olan TBMM Başkanıdır. Bu görevi daha fazla savsaklayamaz. Seçilmiş Cumhurbaşkanının, bir veya ikinci derece kan ve sıhri akrabalarıyla birlikte, 3628 sayılı Rüşvet ve Yolsuzluk Yasasına Muhalefet ettiğine dair, ciddi ve somut bilgilerin mevcut olduğunu yeri gelmişken hatırlatıyoruz."

KOSGEB'te CHP ve MHP'lilere karşı başlatılan fişleme konusunda Kart, fişlemelerin devam edeceğini ifade etti.

Kart, CHP kurultayı ile ilgili olarak, "Bu kurultaydan Sevgili Genel Başkanımızın güçlenerek çıkacağına inanıyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Atilla Kart Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title