Haberler

CHP Kongresinde Serter ve Kavalar İttifakı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Bedri Serter, pazar günü yapılacak il kongresinde il başkanlığı adaylığından çekildiğini ve Nevzat Kavalar’la ittifak yapacağını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Bedri Serter, pazar günü yapılacak il kongresinde il başkanlığı adaylığından çekildiğini ve Nevzat Kavalar'la ittifak yapacağını açıkladı.

20 Aralık'ta düzenlenecek CHP İzmir İl Kongresi'nde adaylığını açıklayan ilk kişi olan CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Alaattin Yüksel'in adaylık açıklamasından birkaç saat sonra kongrenin bir diğer adayı Nevzat Kavalar ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Kongreye iki gün kala açıklama yapan Serter, adaylıktan çekildiğini ve Nevzat Kavalar ile ittifak yapacağını ifade etti. Kavalar ise, delegelerin özgür iradeleriyle seçime gitmeleri gerektiğini belirterek, baskı gördüklerini söyleyen delegelerin olduğunu belirtti.

ÖZGÜR İRADE VURGUSU

İl başkanlığı sürecinde bazı engellerin olduğunu, bunları aşmanın da boynunun borcu olduğunu söyleyen Serter, "Örgütlü ve özgür bir insanın partideki varlığı benim için çok önemli. Hiçbir zaman despot şekilde yönetim tarzı uygulamamışımdır. Hiçbir zaman koltuk sevdalısı olmamışımdır. Öncelik partimizin ve örgütün başarısıdır. 2014 seçimlerinden İzmir'de sekiz ilçeyi kaybetmiştik ama 2015 genel seçimlerinde bunu toparladık ve 28 ilçede 1. parti çıktık. Altı ilçeyi geri alma imkanımız çok yüksek. Bunu 30'a çıkarma imkanımız var. Oy oranımızı İzmir'de yüzde 60 bandına yükseltmek zorundayız. Hedefim yüzde 60 hedefini yakalamaktır. Bu pozisyonlarla güçlü, olgun, iradeli bir kişilik sahibi olarak CHP'nin önce mantıklı düşünen, fedakarlık yapmak için riskleri göze alan bir il başkanı olarak bu toplantıyı yapıyorum. Partimizin ve özgür iradenin kazanabilmesi için, delege iradesine ipotek kullanmadan sonuca gitmek maksadıyla bu seçimleri ittifak olarak Nevzat Kavalar ile götüreceğimizi deklare ediyorum. Pazar günü seçimlerde ittifak oluşturarak, örgütümüzden delege çıkanların özgür iradesini sandığa yansıtacağını bilerek, bu başarıya katkı koymak için birliktelik sağladık. Pazar günü zafere çıkarak İzmir'den bu aydınlığı tüm CHP'lilere yayayacağız" dedi.

"KOLTUKTAN GÜÇ ALAN DEĞİL KOLTUĞA GÜÇ VEREN"

İl başkanı olduğu süreç boyunca, 25 yıldır yapılmayan bir ön seçimi geçirdiklerini, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerini gördüklerini ifade eden Serter, 7 Haziran'da 12, 1 Kasım'da da 14 milletvekili Meclis'e gönderdiklerini hatırlatarak bir il başkanının alabileceği en yüksek oyu aldığını kaydetti. Aldığı başarılarla il başkanlığını taçlandırdığını dile getiren Serter şöyle devam etti: "İzmir'in saygın işadamlarından biriyim. CHP koltuğu çok önemli bir koltuk ama koltuktan güç alan değil koltuğa güç veren il başkanı olarak görev yapmaktayım. İnanılmaz derecede dostluk içinde yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte çalıştık. İnsanlar kendi yönetim kurulu üyeleri ile çalışmayı yeğlerler ama süreç yeni yönetim şansı vermedi ama o arkadaşlarla beraber bu süreci götürmekteyiz" dedi.

"HESAP ADAMIYIM"

İşletme bölümünden mezun olduğunu hatırlatarak hesap adamı olduğunu söyleyen Serter, bazı matematiksel hesapları yapıp ona göre hareket etmek mecburiyetinde olduklarını ifade etti. CHP'nin iktidar olabilmesi için bu kanaate ulaştığını söyleyen Serter, "Sonuç pazar günü netleşir. Bu bir yarıştır. Alaattin Yüksel il başkanı için bir tarif yaptı ama o tarifin bugünkü tarife uyduğunu göremiyorum. Ona da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

"KİMSEDEN TALİMAT ALMAYIZ, KİMSEYE TALİMAT VERMEYİZ"

Serter'in ardından açıklama yapan Nevzat Kavalar ise, Serter'i 11 aydır başarıyla yürüttüğü il başkanlığı görevinden ötürü tebrik etti. CHP ailesinin Serter'e teşekkür etmesi gerektiğini kaydeden Kavalar, "CHP ailesinin ona borcu olduğunu düşünüyorum. CHP içinde 42 senedir mücadele ediyorum. İlçe başkanlıklarıyla onurlandırıldım. Şimdi böyle bir göreve talibim. Bedri Başkanın desteği beni daha fazla onurlandırdı. İl başkanlığı kaosu yaşanırken böyle bir davranışta bulunması büyük bir düşünce. Kendisine teşekkür ediyorum. Kol kola çalışacağız, beraber çalışacağız. Kendisinin yardımlarına ihtiyacımız olacak. Koltuk merakımız yok kimseden talimat almayız, kimseye talimat vermeyiz. CHP'nin CHP'liler tarafından yönetilmesini istiyoruz. Delegenin özgür iradesiyle blok liste ile değil çarşaf liste ile yönetimin ve il başkanının belirlemesi talebimizdir" dedi.

"SAMİMİ GELMİYOR"

Delegelerin özgür iradeleriyle oy kullanmalarını ve oy kabinine girdiklerinde vicdanlarıyla oy kullanmalarını istediklerini dile getiren Kavalar, 21 belediye başkanı ve 27 ilçe başkanının daveti üzerine aday olduğunu açıklayan Alaattin Yüksel'in açıklamalarının samimi gelmediğini, delegelerin sağduyusuna güvendiğini söyledi. Yüksel'e başarılar dileyen Kavalar, kongede çok daha farklı bir tablo çıkacağını, kongrenin diğer adayı Ülkümen Rodoplu ile de görüşebileceğini dile getirdi. Kavalar, bazı delegelerin, bir takım ekipler tarafından baskı altında olduklarını söylediklerini de belirtti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Alaattin Yüksel Bedri Serter İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title