Haberler

CHP Kelkit İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu Görevden Alındı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kelkit İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin görevden alındığı bildirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kelkit İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin görevden alındığı bildirildi.

CHP Gümüşhane İl Başkanı Erkan Pelit, yaptığı yazılı açıklamada, görevden alınma gerekçesinin parti tüzüğünün 29. maddesi gereğince yapıldığını belirterek,

"İl Yönetim Kurulumuz 18 Eylül 2011 tarih ve 5 nolu kararıyla Kelkit İlçe Başkan ve Yönetim Kurulunun görevden alınmasına karar verilmiştir" dedi.

Parti tüzüğünün 29. maddesi amir hükmünde "geçerli ve kabul edilebilir bir mazereti olmadan üst üste üç olağan toplantısını yapmayan ilçe başkanı ile ilçe yönetim kurulunun, il yönetim kurulunca veya merkez yönetim kurulunca düşmüş sayılmasına karar verilebilir" denildiğini ifade eden Pelit, şunları kaydetti:

"Eski İlçe Başkanı Muhammet Turhan il yönetiminin kararına Merkez Yönetim Kuruluna (MYK) itiraz etmiş, ancak Merkez Yönetim Kurulunun 05 EKİM 2011 tarihli toplantısında durum görüşülmüş, tüzüğümüzün 29. maddesi gereği tespit tutanağına göre Kelkit ilçe başkan ve yönetim kurulu düşmüş oldu ve yapılan itiraz reddedilmiştir."

Pelit, önümüzdeki günlerde yeni bir başkan ve yönetim kurulu ataması yapılacağını ifade etti.

- GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title