Haberler

CHP Kayseri Kadın Kolları Başkanı Kıvılcım Akdağ Açıklaması

CHP Kayseri Kadın Kolları Başkanı Kıvılcım Akdağ, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yaptığı açıklamasında, "Barış, kadının kendisidir" dedi.

CHP Kayseri Kadın Kolları Başkanı Kıvılcım Akdağ, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yaptığı açıklamasında, "Barış, kadının kendisidir" dedi.

CHP Kayseri Kadın Kolları Başkanı Kıvılcım Akdağ, "Zor günlerden ve acıların içinden geçiyoruz. 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşadıklarımız, kandan, acıdan, nefretten beslenenleri bir kez daha gözler önüne serdi. Sahte barış güvercinlerinin taşıdığı düşünülen zeytin dalının, aslında kamufle edilmiş bir kitle imha silahı olduğu, bugün tüm çıplaklığıyla ortaya çıktı. "Baldıran zehri içmeyi" göze alan, "kefenini giyerek" siyasete soyunanlar, bu süreçte birdenbire anayasayı "bekleme odasına" alarak ve barışı bir başka bahara bırakarak güvercinlikten şahinliğe terfi eden yeni bir kimlikle sahnede yerini aldı. Bu kimlikle, kendisini mevcut siyasal sistem içinde hiçbir yasa ve etik değere bağlı görmeyenler, ne yazık ki şehit cenazelerini de siyasal bir gösteriye çevirmekte sakınca görmediler" ifadesinde bulundu.

Akdağ, "Oysa bizim çocuklarımız ölüyor, bu ülkenin evlatları ölüyor, bu ülkenin değerleri yok oluyor. Ölenlerin hepsi bizim çocuklarımız. Yüreğimiz yanıyor..! Canımızdan can gidiyor. Her yerde ağıtlar yükseliyor..! ve o ağıtlar doğuda ve batıda hep yoksul anaların acı hikayelerini anlatıyor…

İnsan olmak öldürmekten değil,yaşatmaktan geçer. Biz kadınlar insanca bir yaşam istiyoruz. Bu topraklar çok acı gördü, artık kan dökülmesin istiyoruz.Sesimizi, sözümüzü, gücümüzü birleştirmek istiyoruz. Barış ve huzur isteyen herkesi ortak değerlerimizi öne çıkararak birlikte hareket etmeye, güçlerimizi birleştirmeye çağırıyoruz. Savaşa, teröre, şiddetin her türlüsüne karşı duruşumuzu her koşulda sürdürmeye kararlıyız..Çünkü insanca bir yaşam ancak barış ortamında mümkün olabilir" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Barış Günü Kayseri Akdağ Yerel Haberler

title