Haberler

CHP Kayseri İl Başkan Keskin: 'Karar Var, O Afişler Kale'den ve Elektrik Direklerinden...

CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, seçim kurulunun yasak, toplatılsın demesine rağmen Kayseri'de elektrik direklerinde ve Tarihi Kayseri kalesinde bir partinin ambleminin yer aldığını belirterek bu duruma tepki gösterdi.

CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, seçim kurulunun yasak, toplatılsın demesine rağmen Kayseri'de elektrik direklerinde ve Tarihi Kayseri kalesinde bir partinin ambleminin yer aldığını belirterek bu duruma tepki gösterdi. Keskin, 'Seçim Kurulu karar vermesine rağmen Kale'de ve elektrik direklerinde halen bir partinin amblemi, genel başkanının fotoğrafı ve evet afişleri asılı. Bu utanç verici bir durum. Hakimlerin verdiği kaldırılma kararı uygulanmalıdır, yoksa suç duyurusunda bulunacağız dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, seçim kanununa yasak olmasına rağmen kentte halen kamuya ait elektrik direklerine ve tarihi kaleye iktidar partisi tarafından parti amblemleri ve evet afişlerinin asıldığını belirterek bu durumu eleştirdi. 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesinde yaptıkları çalışmaların engellendiğini öne süren Keskin, 'Bu seçim bir gelecek sorunudur. Parti meselesi değildir, memleket meselesidir. Biz sağduyulu bir şekilde referandum çalışması yapıyoruz ama maalesef bir sürü haksızlıklara ve saldırılara maruz kalıyoruz. Örneğin Yeşilhisar ilçemizde hayır pankartımız indirilerek, yakılmaya çalışılıyor. Stantlarımıza tacizler yapılıyor. Saha çalışmalarımızda arkadaşlarımıza kasıtlı tahrik ve tacizlerde bulunuluyor. Bunlara rağmen CHP olarak ortamı germeden mücadele ediyoruz ve neden hayır denilmesi gerektiğini anlatıyoruz diye konuştu.

'AFİŞLER SEÇİM KANUNUNA AYKIRI, KALDIRILMASI KARARI VAR AMA KIMSE KALDIRMIYOR'

Kayseri'de bir süre önce elektrik direklerine asılan evet afişlerini seçim kanununa aykırı oldukları gerekçesiyle ilçe teşkilatları ile şikayet ettiklerini kaydeden Keskin, bu konuda seçim kurulunun kaldırın demesine rağmen hiç kimsenin bu konuda çalışma yapmamasına isyan etti.

Keskin, şunları söyledi: 'En son yapılan işlemlerden biri kamu alanı olmasına rağmen, seçim kanununa aykırı olmasına rağmen elektrik direklerine, Tarihi Kayseri Kalesi'ne afişlerine asılması konusu var. Bu konuda ilçe başkanlıklarımız seçim kurullarına itirazlarını yaptılar. Kurul kaldırılması gerektiği yönünde günler öncesinde karar verdi ama bu karar bile uygulanmıyor. Gerekli yerlere durumu iletiyoruz ancak, bürokrasi de korku ve çekince ortaya çıkmış. Kimse elini o afişleri indirmeye uzatmıyor. Bu ülke tek adama dönüşürse, patinin il, ilçe başkanlıklarının bürokrasi üzerinde oluşturacağı baskının küçük örneğini görüyoruz. Bu anayasa çıkarsa bu tablo daha da büyür. İktidar partisinin aleyhine ne karar verilir, ne de uygulayabilir. Seçim kurulu karar vermesine rağmen Kale'ye halen bir partinin amblemi, genel başkanın fotoğrafının asılı olması utanç verici bir durumdur. Yetkili birimlere sesleniyoruz, lütfen bir an önce hakimlerin vermiş olduğu kararları uygulayın. Gerekli işlemleri yapsınlar, yoksa kendileri hakkınsa suç duyurusunda bulunacağız - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Feyzullah Keskin Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title