Haberler

CHP Kaynakları: Başbakan 'OHAL Uzayabilir' Sinyali Verdi

Güncelleme:

CHP kaynakları, Başbakan Binali Yıldırım'ın OHAL süresinin uzayabileceği mesajı verdiğini ifade etti. İmzasız ihbarlarla ilgili genelge hazırlanacak.

CHP kaynakları Başbakan Binali Yıldırım'ın CHP lideri Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede OHAL süresinin uzayabileceği sinyali verdiğini söyledi. Yine CHP kaynaklarının verdiği bilgiye göre Kemal Kılıçdaroğlu, OHAL süresinin uzamasına karşı çıktı.

CHP kaynaklarının aktardığı ve toplantıda konuşulan konular şöyle:

- İmzasız ihbarlarla ilgili genelge hazırlanacak.

- Kılıçdaroğlu erlerin tahliye edilmesini istedi.

CHP AYM'YE BAŞVURACAK

- Akademisyenlerle ilgili liste gözden geçirilecek.

- CHP yarın saat 12.00'da KHK'ların iptali için AYM'ye başvuracak.

BAŞBAKANLIK: MİNİ ANAYASA VE FETÖ SORUŞTURMALARI KONUŞULDU

Öte yandan Başbakanlık'tan da görüşmeye ilişkin bir açıklama geldi. Açıklamaya göre, görüşmede mini anayasa çalışması ve FETÖ soruşturmaları yer aldı.

Görüşmesinde, mini anayasa değişikliği konusundaki çalışmalar değerlendirilerek bu çalışmaların bir an önce uzlaşma ile sonuçlandırılması konusunda ortak görüşün benimsendiği bildirildi.

İMZASIZ İHBAR MEKTUPLARINA ÖNLEM

FETÖ operasyonlarında imzasız ihbar mektuplarının işleme konulmaması için genelge çıkarılacağı öğrenildi. MİT'ten gelecek istihbarat raporlarının ardından görevden alınan akademisyenlerin durumunun yeniden değerlendirileceği belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu'na FETÖ soruşturmalarında çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü belirtti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Binali Yıldırım Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title