Haberler

CHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Mehmet Yıldırım Açıklaması

CHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Mehmet Yıldırım, SFC Orman Ürünleri ile Dortek Kapı Sanayi’nde işçilerle bir araya geldi.

CHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Mehmet Yıldırım, SFC Orman Ürünleri ile Dortek Kapı Sanayi'nde işçilerle bir araya geldi. Yıldırım, dar gelirli aileleri banka kredisiyle uğraşmadan konut sahibi yapacak proje oluşturacaklarını söyledi.

'Belediye Başkanı olarak benden ne istersiniz?' sorusuna işçilerden bir tanesinin 'ev sahibi olmak istiyorum' cevabı alan Mehmet Yıldırım, belediye olarak yapacakları sosyal konut projeleri hakkında bilgi verdi.

Yıldırım, "Kastamonu'da ihtiyaç sahibi hemşerilerimiz için çok sayıda konut açığı var. Bunların tespitinin muhtarlarımız tarafından yapılması daha sağlıklı olacaktır. Sosyal belediyecilik sadece kaldırımları, asfaltları ve imar işleri ile değil, insan odaklı hizmetlerle gerçekleşebilir. Yıllardır gecekondusu olmayan tek il sloganı ile övünüp duruyoruz ama kirada oturan vatandaşlarımızın ne şartlarda para kazandığını ve ne gibi fedakarlıkla yaşadıklarını araştırmıyoruz. Bizim bu projemiz Türkiye Cumhuriyeti Anayasamızda vatandaşa hak ettiği yaşamı kazandırma projesidir. Kastamonu'da özellikle son dönemlerde çok fazla konut yapılıyor. Maddi durumu iyi olan ya da belli bir miktarın üzerinde maaş alan vatandaşlarımız banka kredisi de kullanarak ev sahibi olma imkanına kavuşabiliyor. Fakat özellikle asgari ücret ile çalışan vatandaşlarımız bu durumdan yan geliri de yok ise mahrum kalıyor. Yaşanan bu adaletsiz durumu ortadan kaldırmamız gerekiyor. Kastamonu Belediyesi olarak sosyal konut projeleri ile dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacağız. Huzurkent projesi ile daha önce belediye bunu denedi fakat başarılı olamadı. Biz başarılı olacağız. Vatandaşlarımızı ev sahibi yaparken bankaların ipotekçisi haline getirmeyeceğiz" dedi.

"TOPLU KONUTTA YENİ MODEL GELİŞTİRECEĞİZ"

Sosyal konut projeleri oluştururken inisiyatifi belediye olarak kendilerinin üstleneceğini vurgulayan Mehmet Yıldırım, "Toplu konut projesi ilk başta hayal olarak algılanabilir fakat Türkiye'de ve dünyada bunu çok güzel şekilde uygulayan belediyeler bulunuyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi bunu yaptı. İstanbul büyükşehir Belediyesi ise kurduğu Kiptaş adlı şirket ile bu işi hala yapıyor. Fakat Londra Belediyesi sosyal konut projelerinde işin başını çekiyor. Belediye arsa üretiyor, inşaatın maliyetini hesaplıyor ve maliyet üzerinden konutları üreterek dar gelirli vatandaşlarını ev sahibi yapıyor. Ev sahibi de yaparken şehrin 20 km dışında değil şehri çevreleyen alanlar, tarım alanı ve ormanlık alan olmayan yerler tercih ediliyor. Biz de belediye olarak Londra Belediyesi'nin uyguladığı sistemi Kastamonulu vatandaşlarımızın durumuna göre uyarlayacağız. Vatandaşlarımızın sosyo-ekonomik durumlarını göz önünde bulunduracağız. Yeni imar alanları oluşturarak, belediyemizin belirleyeceği şartlar çerçevesinde konutları üreterek vatandaşlarımıza noter huzurunda çekilecek kura ile teslim edeceğiz. Teslimi yaparken de, konutları satarken de çok dikkatli olacağız. Dar gelirli vatandaşımızın öncelik hakkını koruyacağız. Kimseyi kayırmayacağız. Kimseyi aldatmayacağız. Konutların fiyatlarını maliyet üzerinden belirleyeceğiz. 60 bin TL'ye mal edilen bir daire 120 bin TL'ye satılmasına izin vermeyeceğiz. Belediye olarak kar marjı en fazla yüzde 10 olarak belirlenecek. Vatandaşımız sadece belediyeyi bilecek. Muhatabı belediye olacak. Vatandaşlarımız ödemelerini 120 veya 240 ay boyunca belediyenin şartlarına uyan bankalara yapacaklar. Vatandaşlarımızı bankaların uyguladığı faiz kıskacından kurtulacak" şeklinde konuştu.

"SOSYAL YARDIMLARDA ADALETİ SAĞLAYACAĞIZ"

Belediye başkanı olarak Kastamonu'ya kazandıracağı diğer sosyal yardım projeleri hakkında da işçilere bilgi veren Yıldırım, şöyle konuştu: "Kastamonu Belediyesi olarak sosyal konularda adaleti sağlayacak çalışmalar gerçekleştireceğiz. Öncelikle dar gelirli vatandaşlarımızı tespit edip ihtiyaç listesi oluşturacağız. Özellikle sosyal yardımlar konusunda çok titiz davranacağız, adaletli olacağız, siyasi görüş ayrımı yapmadan hakikaten ihtiyaç sahibi olana vatandaşlarımıza belediye olarak gerekli desteği vereceğiz. Muhtarlarımızdan mahallelerde bulunan yardıma muhtaç vatandaşlarımızın listesini alacağız ve durum tespiti yapacağız. Belediye olarak sosyal yardımda bulunurken, yardımları büyük bir gizlilikle yürüteceğiz. Çünkü yüce Dinimiz İslam 'Bir elin verdiğini bir el bilmeyecek' der. Sosyal yardım konularında şov yapmaya gerek yok. Yardım alan vatandaşımız da hiçbir şekilde rencide olamayacak. Ayrıca maddi durumu yerinde olmayan ailelerin kırık, dökük evlerinin boya, sıva, kapı, pencere vb. tadilatlarının yapılması için de ayrı projeler üreteceğiz. Bu projeyle bir kez daha dar gelirli vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu ifade etmiş olacağız" - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Yıldırım Kastamonu Londra Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title