Haberler

Chp, Kapanacak Beldeler İçin Referanduma Gitti

CHP Tekirdağ il yönetimi, kapqanması gündemde olan belde belediyeler için referanduma gitti. Seçmenler, üzerinde 'evet' ve 'hayır' yazılı kağıtları kalemle işaretleyerek zarfla sandıklara attı. Velimeşe Belediye Başkanı CHP'li Rasim Yüksel, resmi geçerliliği olmayan oylamadan çıkacak sonuçların Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağını söyledi.

CHP Tekirdağ teşkilatı, büyükşehir olması halinde kapanması gündemde olan belde belediyelerİ için resmi geçerliliği olmayan referandum düzenledi. Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde bağlı 7 bin nüfuslu Velimeşe Beldesi'nde halkın yoğun olduğu çay bahçesi ve açık alanlara sabah saatlerinde sandık kuran CHP'liler, belde sakinlerine referanduma katılma çağrısında bulundu. Belde sakinleri 'Belde belediyenizin kapatılmasını istiyor musunuz?' referandumunda üzerinde 'evet' ve 'hayır' yazılı kağıtlara kalemle işaret koydu ve zarfla birlikte şeffaf sandıklara atarak oylarını kullandı. CHP'liler de sandık başlarında görev yaptı. Sadece seçmen listelerindeki belde sakinlerinin referanduma katılarak büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Velimeşe Belediye Başkanı CHP'li Rasim Yüksel şunları söyledi:

"Trakya'nın ve Çorlu'nun nüfus ve yüz ölçümü olarak en büyük beldesi ve ekonominin can damarı. Yaklaşık olarak 200 adet sanayi kuruluşumuz var. Böyle bir beldenin kapatılmasının Velimeşe halkı kabullenmedi ve de kabullenemiyor. Vatandaş, bu işe tepkisini sandıkta, yani buradaki referandum uygulamasında gösterecek. Oylama sonuçlarına bakacak olan siyasi büyükler, Velimeşe Beldesi'ni bir kez daha düşünüp gözden geçirirler diye düşünüyorum. Velimeşe mahalle olmayı değil, ilçe olmayı hak eden bir belde. Yeni ilçelere karşı değiliz ama, Velimeşe'nin de ilçe olmasını istiyoruz."

Referandumun resmi bir geçerliliği olmadığını hatırlatan CHP'li Başkan Yüksel, "Tüm Türkiye'de bu tür uygulamaları yapılıyor. Resmi bir geçerliliği olmayan referandum oylamalarının sonuçları Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacak" diye konuştu.

CHP'nin organize ettiği referandum, Tekirdağ'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı olması halinde kapanması gündemde olan 24 beldede yapıldı. - Tekirdağ / Çorlu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Rasim Yüksel Velimeşe Tekirdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title