Haberler

CHP Kadın Kolları'ndan Çocuk Gelin Tepkisi

Güncelleme:

Adana'da CHP İl Kadın Kolları, evinde tabancayla vurulmuş halde bulunan 14 yaşındaki Kader Erten'in yaşadıklarına tepki gösterdi.

Adana'da CHP İl Kadın Kolları, Siirt'in Pervari İlçesi'nde küçük yaşta evlendirilip erken doğumla dünyaya getirdiği ikinci bebeğinin ölümünün ardından evinde tabancayla vurulmuş halde bulunan 14 yaşındaki Kader Erten'in yaşadıklarına tepki gösterdi.

CHP Adana Kadın Kolları, Kader Erten'in şüpheli ölümüne tepki gösterenler arasında yer aldı. İnönü Parkı'nda bir araya gelen yaklaşık 25 CHP'li adına açıklama yapan Kadın Kolları Başkanı Rukiye Çinkılıç, kadınların yönetimlerde yer alarak söz sahibi olması gerektiğini söyledi.

Kader Erten'in ölümünün, toplumun gözü önünde işlenen bir cinayet olduğu vurgulayan Çinkılıç, açıklamasında şöyle dedi:

"Kader 12 yaşında evlendirilmiş, 13 yaşında anne olmuş, 14 yaşında silahla ölmüş ya da öldürülmüş, suçlu gibi bir gece yarısı toprağa verilmiştir. Ölümünden başta devlet olmak üzere, bu olaya ortak olmuş herkes sorumludur. Çocuklarına bayram hediye eden anlayıştan, çocuklarına cinsel istismar yapılmasına müsaade eden anlayışa nasıl geldik? Karıncayı incitmeyen toplumdan neredeyse her gün birkaç kadının öldürüldüğü, şiddete maruz kaldığı topluma nasıl geldik? Çağdaş yarınları özlerken, Ortaçağ karanlığına nasıl döndük? Uluslararası sözleşmeleri imzalamak, yasaları yapmak yetmiyor. Bunların topluma öğretilmesi ve uygulanması gerekiyor. Timsah gözyaşları dökmeyi bırakalım. Çocuklarımızı bir mal gibi satmaktan vazgeçelim, kuma berdel, şiddet kavramlarını yok eden politikalar üretelim ve uygulayalım. Ülkemizdeki bu ayıba artık bir son verelim. Onunda yaşamak, oyun oynamak, okula gitmek, gezmek, geleceği hakkında görüş bildirmek en doğal hakkıydı."

Açıklamanın ardından CHP'liler alkışlarla Kader Erten'in yaşadıklarını protesto edip dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rukiye Çinkılıç Pervari Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title