Haberler

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan Açıklaması

"Dış politikayla bağlantılı olarak sınır bölgesinde bir çalışma yaptık. Kuzey Irak'a, Türkmen ve Ezidilerin kaldığı kamplara gittik. Oradaki kadınların durumunu gördük. Onların etkisi bizim toplumumuzda çok daha farklı şekilde kendimize yansıyor"

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, "Dış politikayla bağlantılı olarak sınır bölgesinde bir çalışma yaptık. Kuzey Irak'a, Türkmen ve Ezidilerin kaldığı kamplara gittik. Oradaki kadınların durumunu gördük. Onların etkisi bizim toplumumuzda çok daha farklı şekilde kendimize yansıyor" dedi.

Dokuzcan, CHP İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her açıdan sıkıntılı süreçten geçtiğini söyledi.

Ülkede kadın olmanın zorlaştığını savunan Dokuzcan, şöyle konuştu:

"Hükümet kadın bedeni üzerinden siyaset yapmaya devam ediyor. 2014 yılında 270 kadın cinayete kurban gitti. Bu çok önemli bir rakam. 'Rakamların ruhu olur mu' bilmiyorum ama 270 kadının özellikle de kendi açılarından baktıklarında, sevdikleri ve yakınları tarafından öldürülmesi aslında Türkiye'de kadının nereye geldiğinin en büyük göstergesidir. Çünkü burada temel bir hak, yaşam hakkının mücadelesini veren kadınları görüyoruz."

Türkiye'de özellikle belli bölgelerde yaptıkları çalışmalarda karşılarına başka bir dramın çıktığını, bunun da "çocuk gelinler" olduğunu ifade eden Dokuzcan, şunları kaydetti:

"Dış politikayla bağlantılı olarak sınır bölgesinde bir çalışma yaptık. Kuzey Irak'a, Türkmen ve Ezidilerin kaldığı kamplara gittik. Oradaki kadınların durumunu gördük. Onların etkisi bizim toplumumuzda çok daha farklı şekilde kendimize yansıyor. Dolayısıyla şiddetten, savaştan, ekonomik krizden en çok etkilenen kadınlar. Dolayısıyla 2015'in kadınlar arasında tam bir tercih seçimi olacağını, kadınların özgürlükten, adaletten ya da vicdandan yana mı, yoksa başka bir yöne mi gideceklerinin tercihi olacaklarını görüyoruz. Bu anlamda CHP kadın kolları olarak, özgürlüğün, eşitliğin, adaletin CHP'siyle beraber geleceği inancıyla duyduğumuz çalışmalarımıza devam ediyoruz."

Hilal Dokuzcan, Türkiye'nin aydınlık geleceği için çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. - Çanakkale

Kaynak: AA / Politika

Hilal Dokuzcan Türkiye Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title