Haberler

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan Açıklaması

"Kadın cinayetlerini gündeme almayan, etkili mücadele yöntemleri kurmayan haksız tahrik indirimleriyle ve erkeklere 'teşvikler' sunan yargısı ile devlet, kadın cinayetlerinden sorumludur"

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, "Kadın cinayetlerini gündeme almayan, etkili mücadele yöntemleri kurmayan haksız tahrik indirimleriyle ve erkeklere 'teşvikler' sunan yargısı ile devlet, kadın cinayetlerinden sorumludur" görüşünü savundu.

Dokuzcan, yaptığı yazılı açıklamada, kadınların, kendi hayatları hakkında karar vermek isterken ya da sudan sebeplerle öldürüldüğünü belirtti.

2013'te, 10'u koruma altında 214, 2014'ün ilk 6 ayında ise 11'i koruma altında 129 kadının katledildiğini öne süren Dokuzcan, Temmuz'un ilk haftasında ise 6 kadının öldürüldüğünü kaydetti.

Kayıtlara, "kadın cinayeti" olarak geçmeyen birçok intihar ve ölümün de olduğuna dikkat çeken Dokuzcan, "Kadın cinayetleri, evde, sokakta, çarşıda, pazarda iş yerinde, her yerde, her an yaşamımızı tehdit eder hale gelmişken, kadın örgütlerinin de belirlediği cinayetleri önleyebilecek temel şartlar doğrultusunda acil bir eylem planı oluşturulması gerekmektedir" ifadesini kullandı.

Adalete erişimin sadece yasa yapmakla sağlanamayacağını ifade eden Dokuzcan, şunları kaydetti:

"Yeni yargı paketinde kadının adının dahi geçmemesi  bunun yanında kadın katillerine uygulanan cezai indirimler, toplumda bu konuda çok büyük bir ihtiyaç olmasına rağmen kadın cinayetlerinde caydırıcı cezanın yasalaşmamasının yanı sıra çocuk tacizleri, kadına karşı şiddet ve cinayetlerin ayrı kategorilerde ele alınması, kadınları öldürmeyi kolaylaştırıyor.

Cinayetleri durdurmayan, gereken önlemleri almayan devletin eril yapısı aracılığıyla kadının yaşam hakkı ihlal edildiği için isyandayız. Kadın cinayetlerini gündeme almayan, etkili mücadele yöntemleri kurmayan haksız tahrik indirimleriyle ve erkeklere 'teşvikler' sunan yargısı ile devlet, kadın cinayetlerinden sorumludur." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Hilal Dokuzcan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title