Haberler

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, CHP'de yüzde 33 cinsiyet kotasının tüzüğe girmesinin sessiz bir devrim olduğunu belirterek, "Eşitlikten yana bir parti olarak, eşit temsil, eş...

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, CHP'de yüzde 33 cinsiyet kotasının tüzüğe girmesinin sessiz bir devrim olduğunu belirterek, "Eşitlikten yana bir parti olarak, eşit temsil, eşit katılım talebimizi bu noktada öne çıkararak bunun yüzde 50 olması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda kadın belediye başkan aday adaylarıyla bir araya gelen Dokuzcan, CHP'nin kadın-erkek eşitliğinden yana tavrını koyan bir parti olduğunu vurguladı.

Dokuzcan, son dönemde CHP'de kadın kolları açısında çok önemli iki gelişme yaşandığını kaydederek, yüzde 33 cinsiyet kotasının tüzüğe girmesinin güçlü ve sessiz bir devrim olduğunu ifade etti. Bu kotanın daha çok kadın kotası olarak algılandığını, bu algıya göre yüzde 67 oranında erkek kotası uygulandığını söyleyen Dokuzcan, şöyle konuştu:

"Dolayısıyla eşitlikten yana bir parti olarak, eşit temsil, eşit katılım talebimizi bu noktada öne çıkararak bunun yüzde 50 olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu talebi güçlü ve değerli olarak gündeme getirmek görevimiz. Diğer önemli nokta, kadın, genç ve engelli aday adaylarından, adaylık başvuru ücreti alınmamasıdır."

Dokuzcan, İzmir'deki enerjiyle, kadınların verdiği oyların değil kadınlara verilecek oyların sayılacağını belirterek, kentte çok fazla kadın belediye başkanı, kadın belediye meclis üyesi istediklerini vurguladı.

Dokuzcan, kadın olarak artık seçmek değil, seçilmek istediklerini sözlerine ekledi.

-Arıtman'dan Binali Yıldırım yorumu

Eski CHP İzmir Milletvekili ve partisinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarındanı Canan Arıtman da Dokuzcan'a kadınlara verdiği destek nedeniyle teşekkür etti, İzmir'de en az 11 kadının belediye başkanlığına aday gösterilmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak büyük ihtimalle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı göstereceğini kaydeden Arıtman, "Eğer CHP'den bir kadın aday gösterilirse inanın 5 dakikaya kalmaz yıkılır gider" dedi.

Kaynak: AA / Politika

Binali Yıldırım Hilal Dokuzcan İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title