Haberler

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay Balıkesir'de

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, iç bin saat hakim karşısına çıktığını söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, iç bin saat hakim karşısına çıktığını söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçe Düşünce Derneği, Yeni Kuşak Yöneticiler Derneği, Hacı Bektaş Veli Derneği, Türk-iş, Eğitim-İş, Tabipler Odası, Türkiye Mimar-Mühendis Odaları Birliği, Serbest Muhabeciler ve Mali Müşavirler Odasının düzenlediği programa katıldı.

Program öncesi epilepsi hastası olduğu öğrenilen Hakan ismindeki şahıs fenalaştı. Ağzı kanlar içerisinde yere yığılan şahsa salonda bulunan 3 doktor müdahale etti. Uzun süre doktorların müdahale ettiği şahıs daha sonra olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri tarafından Devlet Hastanesine götürüldü.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, salona girdiğinde uzun süre ayakta alkışlandı. Programda konuşan Balbay, "Merhaba özgürlük dedim. Çünkü benim için özgürlük sizlere kavuşmak demek. Benim için özgürlük aramızda hiçbir engelin olmadığı böyle salonlarda ülkemizi konuşmak, geleceği konuşmak ve daha güzel bir Türkiye'yi konuşmak demek. İşte ben de bu anlamda kendimi özgür hissediyorum" dedi.

Ergenekon davası kapsamında 4 yıl 277 gün tutuklu kalan Mustafa Balbay, demir parmaklıklarından ardından kendisine özgürlük ne zaman gelir sorusunu sorduğunda "Artık Balbay gelinen noktada senin ne zaman çıkacağın önemli değil, nasıl çıkacağın önemlidir. Buradan sapasağlam çıkmalısın. Seni sevenlerin karşısında dimdik bir duruş sergileyecek şekilde çıkmalısın demiştim" dedi.

"Özgürlükte buluşacağımız dediğimiz günler bugünler" diyen Balbay, Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Geçen hafta Meclisten geçen yasalar ve önümüzdeki hafta Meclis gündemine gelmesi beklenen MİT Yasası hakkında konuşan Balbay, "Bu yasalar, nasıl bir Türkiye'ye şartlanıldığını ve bugünkü iktidarın seçimlere hazırlanırken nasıl bir devlet yapısı planladığını çok iyi ortaya koyuyor. 5. Demokratikleşme paketi Meclisten geçti. Paketin adını demokrasi koyuyorlar. Amacının özgürlükler olduğunu söylüyorlar. Eski Türk filmlerinde bir kişiyi bağlarlar, o kişi susayınca zalim birisi bir metre ötesinden su döker. Bugünkü iktidarın özgürlükleri anımsatma biçimi de buna benziyor" dedi.

Demokratikleşme paketiyle birlikte özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından özgürlüklerin engellenemez ve ötelenemez hale geldiğini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Özel mahkemeler 2012 yılında kaldırılmıştı. Şimdi ne yaptılar, kaldırılmış olan mahkemeleri de kaldırdılar" dedi.

İktidar partisinin uzun süre iktidarda kalamayacağını da söyleyen Balbay, "Lale devri nasıl uzun sürmediyse, sülale devri de uzun sürmeyecektir. Bu devrin gerçekten sürdürülemez bir hale geldiğini meclisteki yasalar ortaya koyuyor" şeklinde konuştu.

"3 BİN SAAT HAKİM KARŞISINA ÇIKTIM"

Cezaevinde yattığı sürece haftada 4 gün duruşma salonuna götürüldüğünü söyleyen Balbay, "3 bin saat hakim karşısında kalmış bir insanım. İnsan sinirlerinin dayanması çok zor. Şu an da Silivri'de 20 kadar tutuklu sadece mahkemede söyledikleri nedeniyle 2 ila 22 yıl arasında ayrıca hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemede bizim hiçbir talebimizi kabul etmiyorlar. Artık ben hiçbir talep kabul edilmeyince dilim sürçmüş ve Sağır Ceza mahkemesi demişim. Hiçbir talebimizi duymayan mahkeme sağır deyince duydular. ve soruşturma açtılar" dedi.

Konuşmaları zaman zaman alkışlarla kesilen Mustafa Balbay, daha sonra bir kitapevine giderek, imza törenine katıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mustafa Balbay Balıkesir Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title