Haberler

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay Açıklaması

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın saatte 200 km hızla giden frensiz bir araç istediğini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, partisinin 7 Haziran seçim çalışmalarını başlatmak için Yozgat'a geldi. CHP İl Teşkilatını ziyaret eden Balbay, burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık sistemi istemediğini Tayyiplik sistemi istediğini belirten CHP Milletvekili Balbay, "Her şeyi kendine göre istiyor. Erdoğan, iktidarı, muhalefet eleştirir, ülke yönetiminde yarışır. Erdoğan, saatte 200 kilometre hızla gidebilen frensiz bir araç istiyor. Bu başta kendisine yazık eder. Çünkü bütün denetim mekanizmalarının kalktığı, her şeyin tek kişi elinde yönetildiği, altında hiçbir gücün olmadığı bir yönetim sisteminin adı frensiz araçtır. Şimdi bu nasıl mümkün değil ise, ben AK Parti içindeki milletvekillerinin de aklıselim ile bunu cumhurbaşkanına anlatmaları gerektiğini düşünüyorum. Dünyanın hiçbir ülkesinde Recep Tayyip Erdoğan'ın istediği gibi bir model yok. Amerika'da, Amerika'nın Ankara büyükelçisi aylardır gelemedi çünkü Obama atamış senato onaylamamış, aylarca beklendi ondan sonra gelebildi. Ama Erdoğan yaptığı işi onaylamayan meclisi fesih etme yetkisi istiyor. Bunu bir muhalefet partisi milletvekili olarak değil bu ülkeyi çok seven, bu ülkede yaşamaktan başka hiçbir düşüncesi olmayan bir milletvekili olarak söylüyorum. Bu sistem, değil Türkiye, dünyanın hiçbir ülkesinde yararlı olacak bir sistem değil. Frensiz araç olur mu? Bir denetim mekanizmasının olması lazım. Prangalar dediği önündeki bütün engellerin kalkmasıdır. En iyi yasa kötü uygulayıcının elinde çok kötü sonuç verebilir. En kötü yasa iyi uygulayıcının elinde iyi sonuç verebilir. O yüzden bugünkü parlamenter sistemde sorun olabilir. Bunu iyileştirerek, çözmek iktidarı ile muhalefetiyle bütün milletvekillerinin siyasi partilerin elinde. Eğer bu iktidar demokrasi istiyorsa, bu işi siyasi partiler yasasından başlaması lazım, seçim sisteminden başlaması lazım. Oraları biraz düzenli olursa devamında parlamenter sistemin bir sorunu kalmayacaktır diye düşünüyorum. Özetle sayın Erdoğan başkanlık sistemi değil kendine has bir Tayyiplik sistemi istiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasasız hareket ettiğini söyleyen Milletvekili Balbay, "Anayasa madde 104 derki cumhurbaşkanı tarafsızdır, devlet kurumları arasındaki dengeyi ve uyumu gözetir. Ama ne yazık ki cumhurbaşkanı bütün bunları rafa kaldırmış durumda. Şuanda Türkiye'nin 12'inci cumhurbaşkanı Anayasasız hareket ediyor. Mevcut anayasayı tanımıyor. Her şeyden önce yakın gelecekte bir iktidarı kullanma sorunu ortaya çıktığında Erdoğan'ın da kendisine zarar verebilecek bir durumdur. 12 Eylül 2010'ki referandumda HSYK gelecek her şey demokratik olacak, yargı daha bağımsız olacak diye değişiklik yaptılar. 3 yıl sonra HSYK darbeci organları dediler pişman olduk dediler. Ben sayın Erdoğan'ın ve AK Parti milletvekillerinin pişman olacakları bir sürece girmemelerini bir yurttaş olarak bir milletvekili olarak öneriyorum. Erdoğan'ın meydanlara çıkıp seçim gezilerine başlaması da gerçekten tam bir kuralsızlık, anayasaya aykırı bir durum. Sayın Davutoğlu o zaman bu durumda bir kamu kuruluşunda başbakanlık memuriyetindeki görevli mi? diye bir soru akla geliyor, çarpık bir tablo. Bu çarpık tabloyu 7 Haziran'da halkımızın seçmenimizin dikkatle gözleyeceğini ve düzelteceğini düşünüyorum. Artık yepyeni bir iktidar, gerçekten halka doğruları söyleyen bir iktidar dönemi gelmiştir biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak buna hazırız diyorum" şeklinde konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Mustafa Balbay İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title