Haberler

CHP İzmir İl Teşkilatı Bayramlaştı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Teşkilatı, kurban bayramı dolayısıyla Fuar İzmir Sanat’ta bayramlaşma töreni gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Teşkilatı, kurban bayramı dolayısıyla Fuar İzmir Sanat'ta bayramlaşma töreni gerçekleştirdi.

CHP İzmir İl Teşkilatı geleneksel hale gelen bayramlaşma törenini yaptı. Törene ev sahibi İl Başkanı Bedri Serter'in yanı sıra İzmir milletvekilleri Ali Yiğit, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, Tacettin Bayır, Aytun Çıray, Musa Çam, Kamil Okyay Sındır, Özcan Purçu, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, adaylardan Atila Sertel, Nurgül Uçar, Muhsin Kurt, Ali Hıdır Uludağ ve Emir Cömert, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın yanı sıra ilçe başkanları ve yaklaşık 200 kişi katıldı.

CHP İl Başkanı Bedri Serter, ülkede yaşanan terör olaylarından dolayı acıların taze olduğunu belirterek, "Kardeşliğe, paylaşmaya, hoşgörüye en çok ihtiyacımız olan günlerdeyiz. Bu bayram anlamına uygun şekilde kutlanmalı. Ancak verdiğimiz şehitler nedeniyle içimiz buruk. Bu bayram acılara son vermek için milletimiz adına büyük bir fırsat. Kardeşliğimizi bozmak isteyenlere, terörden beslenenlere, kapalı kapılar ardından pazarlık yapanlara karşı ulus olarak birlik olma, yan yana ve omuz omuza olma zamanı gelmiştir. Hiçbir zaman kendi çıkarlarımızı ve partimizin iktidarını milletimizin bütünlüğünden daha önemli görmedik, görmeyeceğiz" dedi.

"CHP'LİLERİN İSYAN ETME LÜKSÜ YOK"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uzlaşmacı ve yapıcı bir tavır sergilediğine işaret eden Serter, şöyle konuştu: "Sayın liderimizin uzlaşmacı ve yapıcı tavrını görüyoruz. Biz millet dedikçe onlar saltanat, biz huzur dedikçe onlar iktidar deyip ülkeyi bu hale getirdi. Kaybederlerse başlarına geleceklerden ödleri kopmakta. Kendi iktidarlarının devamı için ülkeyi getirdikleri durum ortada. Sanki bunca olayda kabahatleri yokmuş gibi cadde cadde meydan meydan dolaşıp bu olayları çözeceklerini söylüyorlar. Ama halkımız buna artık 'yeter' diyecek. Taştık. Bize düşen görevi yerine getirmeye tüm kadrolarımızla hazırız. Halkımız gerçeği anladı, 400 vekil uğruna sürüklendiğimiz kaos ortamını gördü. Şimdi daha çok çalışmalı, daha çok el sıkmalı daha fazla insana dokunmalı gidilmedik köy ve mahalle bırakmamalıyız. Dimdik durduğumuzu anlatmalıyız. Seçimlere az süre kaldı. Hayati bir zaman dilimindeyiz. Tek bir saniye bile heba etme lüksümüz yok. Yapılacak en etkili çalışma birebir ve yüz yüze çalışmadır. Hiç vakit kaybetmeden hemen bugün buradan ayrıldıktan sonra en yakınımızdaki komşumuzdan başlayarak anlatmaya başlayacağız. CHP'lilerin şikayet etme ve isyan etme lüksü yok. Günü gece ederek çalışma vakti. Bayram tatilinde gidilmedik köy, kapısı çalınmadık esnaf bırakmayalım. Hem bayramlaşalım hem kendimizi anlatalım."

"CHP'Lİ OLMAK NAMUSLU ADAM OLMAKTIR"

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan da törende bir konuşma yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Aydoğan, CHP'li olmanın namuslu olmak anlamına geldiğini belirterek, "Ülke ne zaman sıkıntıya düşse can simidi CHP'dir. CHP'li olmak başlı başına bir olay. Bir CHP'li her zaman ülkesinin toplumunun milletinin menfaatini partisinin menfaatinin üstünde görür. Güzel bir arazi gördüğü zaman onu 'nasıl ranta çeviririm' diye düşünmez. 'Bunu halka nasıl mal ederim' diye düşünür. Toplumu ayrıştırmaz toplumun her kesimini samimiyetle kucaklar, hiçbir yöntemle bölücülük yapmaz. CHP'li olmak namuslu adam olmaktır. CHP'li olmak 1922'de Belkahve'den yanan İzmir'e bakarken Atatürk'ün yanındaki büyük devlet adamı İsmet Paşa'nın söylediği bir söz var. Paşa 'başka işlerimize bakalım' der. O başka işler bağımsızlık, cumhuriyet, halkçılıktı. O başka işler bizim işimiz artık. Ülkemizi gerçekten tam bağımsız laik, vatandaşlık duygularıyla bağlı millet yapmadan bizim görevimiz bitmez. CHP yeri geldi mi partisini ülkesi için feda eder."

"BANA İZAH ETSİNLER MİLLİ YERLİ HANGİSİ?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milli ve yerli milletvekili istiyorum" sözünü eleştiren Aydoğan, şunları kaydetti: AK Parti'nin İzmir'i yerli ve milli görmediğini bu nedenle düz değil yan gözle baktığını ileri sürdü.

İzmir'in onlar için yerli ve milli olmadığını anlatan Aydoğan, şunları kaydetti:

"İzmir onlar için yerli ve milli değil bize yan gözle bakıyorlar düz gözle bakmıyorlar. Mezbaha çürüyor bize mezbahayı vermiyorlar. Hangi milletvekili hangi bakan biri bir laf etti mi 'bu belediyenin malı' dedi mi? İl Genel Meclisi'nin malları dağıtılırken bir çöp verilmedi. Biri çıkıp 'ayıp günah bu yerelin malı' dedi mi? Şimdi 'İzmir'i kalkındıracağız' diyorlar. Karışmasınlar kardeşim. Oyumuz bugün yüzde 25 olabilir ama yüzde 60 bizi seviyor, destekliyor. 'Milletvekilleri milli ve yerli olacak' sözüyle her şey bitmiştir. Açıkça ortada görülen bölücülüğe karşı birlik içinde olmalıyız. Kimse bizi bölemeyecek. Bir partinin başarısı ilçede olur. İlçesi sağlam olan bir partinin ili sağlamdır. Politikamızı ilçelerde yapalım. Bölünmeye kepazeliğe son verelim."

Konuşmaların ardından partililer, milletvekilleri ve adaylarıyla el sıkışıp kucaklaşarak bayramlaştı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Bedri Serter Aydoğan Politika Güncel Haberler

title