Haberler

CHP İzmir İl Örgütü Danışma Kurulu Toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yönelik, "Kürt kardeşlerimizin siyasi temsilcisiyim diye ortaya çıktın ve o insanların o iradesini bir terör örgütünün ipoteğine verdin, kalkıp CHP'ye laf söylüyorsun." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yönelik, "Kürt kardeşlerimizin siyasi temsilcisiyim diye ortaya çıktın ve o insanların o iradesini bir terör örgütünün ipoteğine verdin, kalkıp CHP'ye laf söylüyorsun." dedi.

Partisinin İzmir İl Örgütü Danışma Kurulu toplantısına katılan Koç, konuşmasında, Türkiye'de "karşı devrim süreci" yaşandığını ileri sürerek, "Bugün mücadele ettikleriniz kim derseniz, iyi niyetle AKP'ye oy veren kitleyi ayırarak söylüyorum, mücadele ettiklerimiz 1919-1923'te Ulusal Kurtuluş Savaşı verilirken, o savaşın karşısında yer alanlardır." ifadesini kullandı.

Haluk Koç, karşılarında, bilinçli, hayat şartlarını, modern Türkiye Cumhuriyeti'ni alıp bir yerlere sürüklemek isteyen, siyasi mekanizma bulunduğunu belirterek, "Daha üç gün önce CHP Genel Merkezi'ni dahi kuşatmaya kalkan çapulcu ordusuyla, başlarında da eski adalet bakanı, eski meclis başkanı, böyle bir zihniyetle karşı karşıyayız." diye konuştu.

"İradesini terör örgütünün ipoteğine verdin"

"AKP ile demokratikleşme olmaz" dediği için geçmişte statükocu olarak anıldığını anımsatan Haluk Koç, şöyle devam etti:

"Son günlerde HDP'nin eş genel başkanı da kafayı sanki merkezi idarenin planlaması çerçevesinde CHP'ye, Sayın Kılıçdaroğlu'na takmış. Bize birtakım tavsiyelerde bulunuyor. Bana bak kardeşim, gel sen Türkiye'nin partisi ol, Türkiye'de Kürt kardeşlerimizin demokratik hak taleplerini bir terör örgütünün iradesine ipoteklemeden gel Meclis'te savun. Sen, yeminini tutmayacağını bile bile bu adam gelip, Meclis kürsüsünde tek ayağını kaldırarak sahte yemin ederken, önünü ilikleyip ayağa kalkıp alkışladın mı? Gezi olayları patladığında, sen bunu darbe girişimi olarak ortak akılla suçladın mı? 4+4+4'e milletvekillerimiz kavga dövüş direndiğinde 'bu yetmez, daha da laikliğin içini boşaltıp, eğitimi daha da dinselleştirelim diye önerge verdirdin mi? Kalktın, eşit haklara sahip eşit hukuku paylaşan eşit birer Cumhuriyet yurttaşı olmak isteyen Kürt kardeşlerimizin siyasi temsilcisiyim diye ortaya çıktın ve o insanların o iradesini bir terör örgütünün ipoteğine verdin, kalkıp CHP'ye laf söylüyorsun. Otur yerine, sarayın uşağı."

Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri

Koç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sanki bugüne kadar kadın hakları konusunda çok hassasmışlar gibi ortalığı ayağa kaldırdılar. Bir mağduriyet noktası bulunca sonuna kadar sömürürler. Türkiye, kadın hakları bakımından dünya ülkeleri arasında listenin sonunda, sadece bizim altımızda adını zor söylediğim dünya ülkeleri kalmış. Kadına sosyal hayatta sadece evinde yer veren politika uygulayıcısı kitle, 'Haydi CHP'de eylem var, gidiyoruz' toplanıp geliyorlar. Sen AKP tarafından kadın hakları ayaklar altına alınırken, senin vekilin burada söyleyemeyeceğim şekilde bayan gazetecilere yönelik konuşurken, çocuklar taciz edilirken, istismar edilirken, ağzını açmıyorsun, evinde oturuyorsun, utanmıyorsun. Sonra da otobüs getiriyorlar, biniyorsun, eyleme gidiyorsun. Yazık."

CHP Genel Sekreteri Sındır

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır da ülkenin kurucu felsefesi üzerinde tehdit bulunduğunu, bu nedenle CHP'nin bu tehdide karşı refleks göstermesinin doğal olduğunu ifade etti.

İktidarın, terör ve yoksullukla karşı devrimi yönettiğini belirten Sındır, çocukların istismara uğradığı zamanda Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin ön plana taşınıp, gerçek sorunun örtbas edilmeye çalışıldığını iddia etti.

Başkanlık sisteminin karşısında olduklarını vurgulayan Sındır, şöyle konuştu:

"Bugün de aslında fark etmiyor. CHP, bu sistemin tartışıldığı masada olsa o masayı dağıtmak için elinden geleni yapar, Cumhuriyetimizin kurucu felsefesinin ve anayasamızın değiştirilemez nitelikteki ilk 4 maddesine, asla dokundurtmaz. Türkiye'de yeni anayasa yazılmasına ihtiyaç olmadığını, hepimiz gayet iyi biliyoruz. Olsa olsa Türkiye'yi darbe hukukundan arındıracak düzenlemelerin yapılmasıdır esas olan. Bunun mücadelesini veriyoruz."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da hayata geçirdikleri ve planladıkları projelerine değinerek, "Yerelde iktidar olmadan, genelde iktidar olamaz. CHP'nin itici gücü, yerel yönetim anlayışıdır." dedi.

CHP İzmir Milletvekillerinin yanı sıra CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'in de katıldığı toplantıda, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Bayazıt İlhan ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen de söz aldı.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Haluk Koç İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title