Haberler

CHP İzmir İl Başkanı Engin: "6 İlçeyi Garantiledik"

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Çeşme, Foça, Karşıyaka, Güzelbahçe, Narlıdere, Balçova’da seçim lehimize sonuçlanmış gibi görünüyor” dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, " Çeşme, Foça, Karşıyaka, Güzelbahçe, Narlıdere, Balçova'da seçim lehimize sonuçlanmış gibi görünüyor" dedi.

İzmir'deki sandıkların 4'te birinin açıklandığını belirten CHP İl Başkanı Ali Engin, "Telefonla aldığımız sonuçlara göre şimdiden Çeşme; Foça, Karşıyaka, Güzelbahçe, Narlıdere, Balçova gibi yerlerde seçimi sonuçlanmış gibi ve garantilediğimizi söyleyebilirim. Televizyonlarda AK Parti'nin yüzde 34 oy aldığı ifade ediliyor. Elimizdeki sonuçlar 6 ilçede bazılarında yüzde 10, bazılarında yüzde 20. En yüksek aldığı oy yüzde 30'u aşmış değil. Umarım 2-3 saat içinde kesin sonuçlar belli olur" dedi.

İzmirlinin verdiği her türlü kararlara saygı duyduklarını dile getiren Engin, geçtiğimiz seçimlere göre hem milletvekili hem yerel seçime göre oylarını artıracaklarına inandıklarını ifade etti.

AK Parti'nin 2009 yerel seçimlerinde yüzde 34 oy aldığını ve bu oranın yüzde 30'un altına düşeceğini savunan Engin, "AK Parti'nin oylarını artırdığı ve daha önce kaybettiğimiz Tire ve Bayındır'da öndeyiz. Aliağa ve Kiraz'da MHP ile başa baş gidiyoruz. Şu anda metropolde oy patlaması yaşıyoruz. Toplamda yüzde 55-60 oranında oy bekliyorduk. Bu oranı tutturacağımıza inanıyorum" dedi.

Engin, CHP'den istifa ederek Konak, Urla ve Bayraklı DSP'den geçen adayların da oy oranının düşük olduğunu sözlerine ekledi. Engin, önümüzdeki saatlerde Başkan Aziz Kocaoğlu'nun üçüncü dönem büyükşehir başkanı olacağını ve İzmirlilerle Gündoğdu Meydanı'nda buluşacağını aktardı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Çeşme İzmir Foça Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title