Haberler

CHP İstanbul Milletvekili Yedekci Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, öğrenci ve öğretmenlerin mağdur edilmemesi gerektiğini belirterek, "Proje okullar yönetmeliği derhal geri çekilmelidir.

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, öğrenci ve öğretmenlerin mağdur edilmemesi gerektiğini belirterek, "Proje okullar yönetmeliği derhal geri çekilmelidir." dedi.

Yedekci, düzenlediği basın toplantısında, uygulanan yanlış eğitim politikaları nedeniyle Türkiye'de eğitim sisteminin her geçen gün daha da çıkmaza girdiğini savundu.

8 yıl önce bazı okullara "Proje okul" statüsü verildiğini ve ülkenin seçkin eğitim kurumları haline geldiğini belirten Yedekçi, Milli Eğitim Bakanlığınca yayınlanan yönetmelikle, 8 yılını dolduran öğretmen ve yönetim kademesinin başka okullara gönderildiğini anlattı.

Türkiye'deki 155 proje okulda görev yapan 4 bin 598 öğretmenden, bin 187'sinin 8 yılını doldurduğu gerekçesiyle başka okullarda görevlendirildiğini kaydeden Yedekci, Türkiye'nin en seçkin okullarında çalışan öğretmenlerin yarısına yakınının başka bir okullara gittiğini kaydetti.

"Proje okullar yönetmeliği derhal geri çekilmelidir." diyen Yedekci, öğrenci ve öğretmenlerin mağdur edilmemesini istedi.

Proje okullardaki öğretmen ve öğrencilerin sesi olmaya devam edeceklerini vurgulayan Yedekci, kimsenin kendisini yalnız hissetmemesi gerektiğini, kendilerinin de konuyla ilgili çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Yedekci, "Ülkemizin aydınlanmasında önemli yer tutan bu okullar çağdaş eğitime destek ve katkı sunmalı, ışık olmalı, topluma kılavuz olmalı. Bunun böyle olması için yorulmadan ve yılmadan mücadeleye devam edeceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Türkiye Gülay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title