Haberler

CHP İstanbul Milletvekili Tanal Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, öğretmen maaşlarının milletvekili maaşlarıyla aynı olması için kanun teklifi verdiklerini söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, öğretmen maaşlarının milletvekili maaşlarıyla aynı olması için kanun teklifi verdiklerini söyledi.

Tanal, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla parlamentoda basın toplantısı düzenledi.

Tanal, öğretmenlik mesleğinin tarihi geçmişinin, insanlık medeniyeti kadar eski, toplumsal hayatın bir ürünü olduğunu belirtti.

Atatürk'e milletvekili maaşlarının ne olması gerektiği sorulduğunda, "Öğretmen maaşını geçmesin" dediğini kaydeden  Tanal, "Biz de Atatürk'ün gösterdiği yoldan yürüyerek öğretmen maaşlarının milletvekili maaşlarıyla aynı olması için kanun teklifini verdik. Bu vesileyle öğretmenlerimizin sosyal-kültürel açıdan hak ettiklere yere gelmeleri, ekonomik refaha ulaşmaları, bunun sonucu olarak kendilerine olan güvenlerinin artması ve yetiştirdikleri evlatlarımıza da huzur ve refah ile eğitim vermelerini esas aldık" diye konuştu.

Tanal'a, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Türkmendağı'nda yaşananlarla ilgili "2 sene önce MİT tırlarına yaklaşık 1.5 sene önce operasyon yapanlar, bugünkü bu katliamlardan sorumlu olan çevrelerdir" sözleri de soruldu. Tanal, "Suriye'deki Türkmenlere yönelik katliamın asıl sebebi AKP iktidarıdır. Bu beyanla yargıyı etkileme suçu oluşuyor. Çünkü MİT tırlarıyla ilgili dava var, 17 kişi tutuklu. Ankara, Adana, Hatay TSK istihbarat örgütü cezaevinde. Diyorlar ki IŞİD terör örgütü Türkiye'ye nasıl geçiyor. Siz istihbarat örgütlerinizi cezaevine atarsanız, istihbarat örgütünüz olmaz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır'da kullandığı makam aracında çarpma veya sekme meydana geldiğine yönelik haberlerin sorulması üzerine Tanal, Demirtaş'a geçmiş olsun temennisinde bulundu. Tanal, eğer böyle bir olay varsa, bunun demokrasiye, özgürlüklere atılan kurşun olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Selahattin Demirtaş Mahmut Tanal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title