Haberler

CHP İstanbul Milletvekili Şeker Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, çok sayıda şehir tiyatrosu mensubunun işten çıkarıldığını, çalışanlara ödenmeyen ödenek ve tazminatların bulunduğunu iddia etti.

Şeker, Meclis'te, İstanbul Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Derneği Başkanı Levent Üzümcü, yönetim kurulu üyeleri Cengiz Tangör ve Mahperi Mertoğlu ile basın toplantısı düzenledi.

Ali Şeker, 102 yıllık bir kurum olan şehir tiyatrolarının, son yıllarda çok ciddi sıkıntılar yaşadığını ileri sürerek, 860 kadrosu bulunan tiyatronun 100'e yakın kadrosunun boşta tutulduğunu ve bunların doldurulmadığını savundu.

Ödenmeyen ödenek ve tazminatların olduğunu ve çok sayıda şehir tiyatrosu mensubunun işten çıkarıldığını iddia eden Şeker, "Bir ülkede eğer sanata, sanatçıya değer vermezsek o ülkenin gelişmesi, kalkınması, kendini ileriye götürmesi mümkün değil." diye konuştu.

Levent Üzümcü ise yönetmeliğin değişmesinin ardından o güne kadar ödenen teşvik ikramiyelerinin ödenmemeye başlandığını, çalışanların bununla ilgili açtığı davaları kazanmalarına karşın, ikramiyelerin üç yıldan beri ödenmediğini söyledi.

Kendisinin şehir tiyatrolarından ihraç edildiğini anımsatan Üzümcü, bazı meslektaşlarının da "siyaset yaptıkları" gerekçesiyle ihraç edilmek istendiğini öne sürdü.

Tiyatronun kadro alımlarının durdurulduğunu ifade eden Üzümcü, şu anda 220-230 arası olması gereken oyuncu kadrosunun 120 civarında bulunduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

Levent Üzümcü İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title