Haberler

CHP İstanbul Milletvekili Sarı Açıklaması

Güncelleme:

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı İstanbul'da Ataşehir ve Ümraniye İlçeleri'nin sınırlarının yeniden belirlenmesine ilişkin "Bu kişiye özel bir düzenleme ve madde ihdasıdır" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, torba tasarıya İstanbul'da Ataşehir ve Ümraniye İlçeleri'nin hudutlarını, 04 ve E-80 karayolunu sınır tayin ederek, yeniden belirleyen maddenin ihdasına ilişkin, "Kişiye özel bir düzenleme ve madde ihdasıdır. Açık bir biçimde hukuk ayaklar altına alınmıştır. Parlamento da buna alet edilmiştir" dedi.

Sarı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bunun "rant" düzenlemesi olduğunu iddia ederek, "Dün gece sürpriz bir madde ihdasıyla karşı karşıya kaldık. Torbadan bir sürpriz yumurta çıktı" diye konuştu.

Sarı, düzenlemeyle Ümraniye ve Ataşehir Belediyesi'nin sınırlarının değiştirilerek Barbaros ve Mustafa Kemal mahallelerinin Ümraniye Belediyesi sınırlarına aktarıldığını ifade etti.

Maddenin ihdası sırasında AK Parti sözcülerinin burasının ihtilaflı bir bölge olduğunu söylediklerini aktaran Sarı, bunun doğru olmadığını, elinde 23 Mayıs 2014 tarihli Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş ile Ataşehir Belediye Başkanlığı arasında ve Ümraniye Belediye Başkanlığı'nın müdahil olduğu davaya ilişkin bir mahkeme kararının bulunduğunu söyledi.

Mahkemenin kararının içeriğine ilişkin Sarı, "2008'deki kanuna göre bu iki mahalle Ataşehir Belediyesi sınırları içerisinde bulunur. Ataşehir'e verilmiştir, ihtilaflı değildir. Dolayısıyla Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ ve burada ikamet eden, bulunan bütün şirketler vergilerini Ümraniye Belediyesi'ne değil, Ataşehir Belediyesi'ne verecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Sarı, bu düzenlemenin gerekçesine ilişkin şu iddialarda bulundu:

"Buradaki vergiler. 100 milyon liralık vergiden bahsediyoruz. Bu verginin CHP'li bir belediye olan Ataşehir'e değil, AKP'li bir belediye olan Ümraniye'ye ödenmesi amaçlanmıştır. Buradaki mülklerin sahipleri kimler? Emlak Konut Gayrimenkul, Ziraat ve Vakıf gibi birtakım kamu bankaları. Çünkü burası finans merkezi olacak. Burada birtakım binalar yapılıyor. Bunların taşeron firması kim?"

Bunun kişiye özel bir düzenleme ve madde ihdası olduğunu savunan Sarı, "Açık bir biçimde hukuk ayaklar altına alınmıştır. Parlamento da buna alet edilmiştir. Dün gece parlamentoda tarihi bir skandal olmuştur. Parlamentonun tarihine ciddi bir kara lekedir" dedi.

Hakim ve savcılara bin 155 lira zam yapılacağına ilişkin ifadelerin hatırlatılması üzerine Sarı, "Bunun açık bir şekilde rüşvet olduğu ortadadır. Hakim ve savcılara koşullarını iyileştirmek suretiyle yapılıyor olmasının önümüzdeki dönem yapılacak seçimlerde bir pozisyon alma ve buna ilişkin bir avantaj elde etme olduğu çok açık ve nettir" karşılığını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Müslim Sarı Ümraniye Ataşehir İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title