Haberler

CHP İstanbul Milletvekili Çiçek Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, "PYD, PKK'nın devamı ve kolu ise Türkiye için tehdittir, terör örgütüdür" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, "PYD, PKK'nın devamı ve kolu ise Türkiye için tehdittir, terör örgütüdür" dedi.

Çiçek, düzenlediği basın toplantısında, CHP'nin, işçisinden öğrencisine, emeklisinden çiftçisine kadar her vatandaşın sorunlarını sosyal devlet anlayışıyla çözmeyi hedeflediğini söyledi.

Ak Parti'nin, CHP'nin teklifi olan "bin 500 TL asgari ücret" önerisini dikkate alarak, asgari ücreti bin 300 TL yaptığını belirten Çiçek, İstanbul'da 14 belediyede asgari ücreti, 1 Şubat'tan itibaren taşeron şirketler dahil bin 500 TL uygulamaya başladıklarını kaydetti.

Dursun Çiçek, sosyal demokrat parti olan CHP'nin sosyal devlet anlayışını hayata geçiren en önemli projelerden birisinin aile sigortası olduğunu ifade etti.

"Aile sigortasıyla hiçbir çocuğumuz yatağa aç girmeyecektir" diyen Çiçek, aile sigortasını 14 belediyede hayata geçirme çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Çiçek, bu belediyelerde bir vakıf oluşturacaklarını, bu vakıfların kaynaklarına göre de o ilçelerde yaşayan yardıma muhtaç ailelere aile sigortası uygulamasını başlatacaklarını anlattı.

İktidarın mezhep temelli siyasetle ülkeyi Ortadoğu bataklığına sürüklediğini iddia eden Çiçek, "Türkiye'nin laik, demokratik, sosyal hukuk devleti esasına dayalı anayasal ilkelere aykırı dış politika izleyen hükümet, terör örgütleriyle masaya oturmuş, BOP eş başkanlığı ile ABD'nin bölgedeki çıkarlarına hizmet eden bir dış politika izlemiştir. Son dönemde bu yanlışlarını anlayarak düzeltmeler peşinde koşmaktadır. Suriye ve Irak'ta merkezi hükümeti yok sayan siyasi yaklaşımlar, terörle mücadele ve dış ticaret dahil Türkiye'nin çıkarlarını tehdit etmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

"Başkanlık sistemi adı altında anti demokratik bir sistemin kurulmasını engellemek halkımızın bizden beklediği temel görevdir" diyen Çiçek, şöyle konuştu:

"İktidar, özellikle HDP ve MHP'nin içinde bulunduğu durumu istismar ederek erken seçim tehdidiyle Mecliste gizli oylama ile en az 330 oyu almayı deneyecektir. Başkanlık sistemi ABD'de, sert güçler ayrılığı ilkesine dayanırken AKP bütün güçleri başkana, yani saraya bağlayan antidemokratik bir yaklaşım sergilemektedir.

Türk tipi, milli ve yerli başkanlık sistemi söylemleriyle cumhuriyetin kazanımlarından, vatandaşın temel hak ve özgürlüklerinden fedakarlık yapması istenirken, eşit ve özgür vatandaş yerine, sarayın kulu olma anlayışı topluma dayatılmaktadır. Parlamenter demokrasiden ve çağdaş hukuk devleti ilkesinden uzaklaşan Türkiye'de vatandaşın Osmanlı dönemindeki gibi sarayın kulu olmak yerine, cumhuriyetin eşit ve özgür bir vatandaşı olmayı tercih edeceğinden hiç kimsenin şüphesi yoktur."

Çiçek, bir soru üzerine, ABD'nin, Suriye'ye asker gönderip zayiat yaşamak ve bu nedenle milletine hesap vermek yerine, PYD gibi güçleri Suriye ve Irak'ta piyade gibi kullandığını söyledi. Dursun Çiçek, "PYD, PKK'nın devamı ve kolu ise Türkiye için tehdittir, terör örgütüdür. Bu konuda CHP'nin dönüşümü, zikzağı yoktur; esas dönüşler yapan, Türkiye'nin kafasını karıştıran siyasi iktidardır" diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Dursun Çiçek İstanbul AK Parti Türkiye Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title