Haberler

CHP İstanbul Milletvekili Adaylarını Tanıttı

Davutoğlu nasıl konuşsun Tost gibi sıkışmış araya, yapacak bir şeyi yok. Aslında listelere baktığımızda çok ciddi ataklar yapmış. Saray'ın by-pas edildiğini görüyoruz

Haber Taner YENER - Kamera Yaşar KAÇMAZ İstanbul DHA

Tanıtım toplantısının ardından, milletvekili adayları basın mensuplarının sorularını yanıtladı. CHP'nin İstanbul 1. Bölge 3. sıra milletvekili adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin çalışmaları ve seçim reklam filminin sansürlendiği yönündeki iddialarıyla ilgili, şunları söyledi

'Dün elektrik parası ödedim. En azından kendi adıma söylüyorum, ödediğim o her kuruşu haram ediyorum onlara. Zehir ve zıkkım olsun. Başka hiçbir şey demiyorum. Ne hakla yapıyorsunuz 77 milyon yurttaşımızın ödemiş olduğu vergilerle yayın yapacaksınız ve paralı bir yayın yapacaksınız. Çok enteresan. Sadece bunlar değil. Aynı zamanda havuz şirketleri var. Havuz medya, havuz televizyon, havuz araştırma şirketleri. Bir de havuz reklam şirketleri var. Paramızı vereceğiz kardeşim, billboard kullanmak istiyoruz, vermediler. Onlara da haram ediyorum. Bir kere kampanyamız çok anlamlı hale geldi. Bir kere kampanyamıza destek veren Davutoğlu'nun danışmanına çok teşekkür ediyorum. Sayın Etyen Mahçupyan'ın bir yabancı dergiye demeci var. Belli ki, Mahçupyan belli ki, kesinlikle Davutoğlu'nun bilgisi dahilinde konuşuyor. Çünkü Davutoğlu sıkıştı. Yani bu sıkışmışlıkta sadece basın, medya, iş dünyası, çalışanlar, sivil toplum örgütleri yok. Çareyi, kendi danışmanına 'Sen bir şeyler söyle' dedi. Demek ki bizim kampanyamız çok anlamlı hale geldi. Alkışlayacağız. Neyi alkışlayacağız Zulümden kurtulmayı alkışlayacağız. Davutoğlu nasıl konuşsun Tost gibi sıkışmış araya, yapacak bir şeyi yok. Aslında listelere baktığımızda çok ciddi ataklar yapmış. Saray'ın by-pas edildiğini görüyoruz.

ÖZGÜR İRADELERİYLE MİLLETİ TEMSİL EDEBİLECEK ADAYLARDIR

CHP'nin projelerinden bahseden Tekin, 'Önümüzdeki süreçte çok önemli projeleri var. İşsizlik, yoksulluk, sefalet, yasaklarla ilgili. Herkes kendini özgürce ifade edecek. İş dünyası kimsenin hedefi haline gelmeyecek. Kimseye hakaret edilmeyecek. Farklı düşüncelerden dolayı, 'Bizdendi, sizdendi' kullanılmayacak. Bizdendir, sizdendir cümlesi öyle bir noktaya getirmiştir ki, bir Başbakan'ın danışmanı isyan etmek durumunda kalmıştır. Kimsenin isyan etmeyeceği bir Türkiye vaat ediyoruz . Milletvekili adayları köşkten ya da saraydan gelmedi. Tamamı sokaktan geldi. Millete sorduk, millet de böyle karar verdi. Millet her zaman doğru karar vermiştir. Hiçkimsenin yarın parlamentoda 'Şu ne diyecek, bu ne diyecek' diyebileceği adaylar değil. Kendi özgür iradeleriyle milleti temsil edebilecek adaylardır. Hepsi çok güçlü, yetenekli, becerikli, kamuoyu tarafından sevilen adaylar. Bütün aday arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

ANADOLU'NUN KEMAL'İ, TÜRKİYE'NİN BAŞBAKANI' BELGESELİ

İstanbul 2. Bölge 7. sıra milletvekili adayı gazeteci Enis Berberoğlu da şöyle konuştu

'Zaten sokaktan geldik. Eski mesleğim, emekli olduğum mesleğimi sokakta yaptık. Şimdi siyaset meselesiyle yeniden sokağa ineceğim. Bizim kampanya 3 aşamalıydı. İkinci aşamasını geçen hafta Kartal'da bitirdik. Üçüncü aşaması, yani vaatlerle ilgili meseleyi de Ankara ATO'da Genel Başkan bizzat açıklayacak. Şunu anlatmaya çalıştık kampanya boyunca, kurumsal olarak arz edeyim konuyu. Birincisi, Sayın Genel Başkanımızın Anadolu'nun hakikaten zor bir coğrafyasından gelerek, ahlakını onurunu koruyarak yarattığı bir başarı hikayesi var. Bunu Türkiye'yi kendisi için yaptıklarıyla tekrarlayarak bir yere getirme azmi var. Bunu 'Anadolu'nun Kemal'i, Türkiye'nin Başbakanı' belgeseliyle kamuoyuyla paylaştık. İkinci aşama; Kartal mitinginde bir durum tespiti yaptık Türkiye nasıl soyuluyor Türkiye nasıl eziyet görüyor Türkiye nasıl özgürlükten uzaklaşıyor Bunu da 'Milletçe alkışlıyoruz' kampanyasıyla yaptık. Üçüncü aşama da; Türkiye hayalimizi paylaşmak istiyoruz. Nasıl bir Türkiye istiyoruz CHP iktidarında asgari ücret ne olacak, emekliye ne verilecek, özgürlükler nasıl gelişecek, işsizlikte nasıl mücadele edilecek, yoksulluk nasıl sıfırlanacak, bunu da Pazar günü anlatacağız. Bundan sonra da sahaya çıkacağız 24'ü itibariyle mitinglerle. İstanbul'daki, Ankara'daki, diğer kentlerdeki çalışmalarla kapı kapı dolaşıp insanlara derdimizi anlatacağız. Bizi seçmek için hangi gerekçeleri var, bizzat gidip yüzyüze anlatmayı düşünüyorum. '

CHP SEÇMENİ DE SANDIK BAŞINA GİDECEKTİR

İstanbul 2. Bölge 14. sıra adayı gazeteci Çiğdem Anad da, 'Önseçim bir heyecan kattı, hem tabana hem de seçmene. Sandık başına gitmeyen CHP seçmeni de sandık başına gidecektir. CHP'nin bu dönemde oylarını çok artıracaktır tahminim dedi.

8 HAZİRAN'DA DA BURADA KUTLAMAYI YAPACAĞIZ

İstanbul Milletvekili ve 1. Bölge 13. sıra adayı dişhekimi Kadir Gökmen Öğüt ise şunları söyledi

'Bugün adaylarımızı basına tanıttık. Çok genç kadromuz var, kadın kadromuz var. Onlar basının karşısına çıktılar. Bundan sonra alanlarda olacaklar. Önseçimdeki heyecan devam ediyor. Herkes alanlarda çalışmaya devam ediyor. 7 Haziran'a kadar böyle devam edecek. 8 Haziran'da da burada kutlamayı yapacağız. Onun için bütün arkadaşlara başarılar diliyorum. Bir tek şey söylüyorum, AKP 24. dönem milletvekillerine saat hediye etmiş. O saatlere ömür boyu bakıp Zarrab'ı ve bu dönemi hatırlayacaklar. 24. dönemin en önemli nişanesi bu saat olacak.

TEK ERMENİ ADAY YETERLİ DEĞİL, YAPACAK ÇOK ŞEY VAR

İstanbul 2. Bölge 1. sıradan aday olan Ermeni kökenli avukat Selina Doğan, 'Kadın adayların olmasını çok önemsiyorum. Sadece CHP'de değil, genel olarak Meclis'te. Sadece sayısal olarak kadın adayların olması eşitlik anlamında önemlidir. Ama önemli olan bu siyasette erkek egemen söyleminin değişmesi. Bunun ortaya konulması ve erkek egemen dilin terk edilmesi dedi.

Selina Doğan, 'Bir Ermeni adayın gösterilmesi yeterli mi sorusuna ise, 'Çok önemli bir başlangıç. CHP bir değişim iradesi ortaya koyuyor. Özellikle birinci sıraya getirilmiş olmam, bunun ne kadar ciddi ve önemsendiğini gösteriyor. Bunun bir parçası olmak çok büyük bir sorumluluk ve mutluluk. Bunu en iyi şekilde değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Hem benim hem partimin hem de tüm kamuoyunun bu şekilde değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Tabii ki yeterli değil, yapacak çok şey var. Ama çok önemli bir başlangıçtır, aynı şekilde diğer partilerin de Ermeni adaylar göstermesini birlikte değerlendirmek lazım yanıtını verdi.

GENÇLERİMİZ TÜRKİYE'MİZİN GELECEĞİNİN TEMİNATIDIR

İstanbul 2. Bölge 9. sıra adayı olan eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, 'Ben İstanbul'da ve Türkiye'de bu seçim kampanyası süresi içerisinde 3 konunun üzerinde daha yoğun olarak durmayı planlıyorum. Birincisi gençlerimiz. Gençlerimizin mutlaka seçimlerde aktif olması lazım. Gençlerimiz Türkiye'mizin geleceğinin teminatıdır. ve kadınlarımız, analarımız, bacılarmız'Kadınlarımız olmadan hareketin büyümesi, bir noktaya gelmesi söz konusu değildir dedi.

YARKADAŞ 4. SIRA ADAYIYIM, SON SIRADAYMIŞ GİBİ ÇALIŞIYORUM

İstanbul 1. Bölge 4. sıra adayı gazeteci Barış Yarkadaş da şöyle konuştu

'CHP bir önseçim yaptı. Ben de önseçimle seçilen milletvekili adayıyım. Ben önseçimleri bir devrim olarak nitelendiriyorum. Biz, CHP önseçim devriminin bir parçasıyız. Partimize faydası şu; bizleri örgüt seçti. Örgüt seçtiği kişileri daha çok sahiplenecek ve 7 Haziran seçimlerinde bu kişilerin milletvekili olması için hem sandıklara daha çok sahip çıkacak hem de adaylarını daha çok destekleyecek. Bizler de örgütten gelen, örgütün desteğini alan kişiler olduğumuz için daha çok çalışacağız. Daha çok milletvekili çıkarmak için çaba göstereceğiz. Örneğin ben, İstanbul 1. Bölge 4. sıradayım. Ama son sıradaymış gibi çalışıyorum. Her gün ortalama 8 derneğe gidiyorum. Yaklaşık 20-25 esnafa gidiyorum. Henüz çalışmamız sistemli bir şekilde başlamamış olmasına rağmen. Sahaya çıkıyorum, çalışma yapıyorum. AKP'lilerle, MHP'lilerle görüşüyorum, oy istiyorum doğal olarak. Bana söyledikleri tek şey şu; 'Sizin önseçiminiz çok güzel oldu, keşke bizim partimiz de bunu yapabilse"

ÖNSEÇİMDEKİ BAŞARIYI SEÇİMLERDE GÖSTERMEK İSTİYORUM

İstanbul 1. Bölge 2. sıra adayı diş hekimi Gamze Akkuş İlgezdi de, 'Önseçimde gösterdiğim başarıyı tabii ki seçimlerde de göstermek istiyorum. Her zaman ifade ettiğim gibi, halka hizmet vermiş biriyim. Halka dokunmanın nasıl olduğunu biliyorum. Halkın ihtiyacının ne olduğunu biliyorum. Yıllarca hekimlik yapmış biriyim. Bu toplumun en sıkıntılı olan kesimine SSK'larda hizmet vermiş bir hekimim. Dolayısıyla, 18 yıllık tecrübem beni yeterince yönlendiriyor. Önseçimde onun sonucu gördük, genel seçimde daha rahat göreceğiz diye inanıyorum dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Etyen Mahçupyan İstanbul Türkiye Kartal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title