Haberler

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Devir Teslim Töreni

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP)İstanbul yeni İl Başkanı Cemal Canpolat, düzenlenen törenle görevini eski İl Başkanı Murat Karayalçın’dan devraldı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İstanbul yeni İl Başkanı Cemal Canpolat, düzenlenen törenle görevini eski İl Başkanı Murat Karayalçın'dan devraldı. Canpolat, "Parti yüzünü bundan sonra sola, sosyal demokratlara, ilericilere, aydınlara, ötekilere döndürecektir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 35'inci Olağan İstanbul İl Kongresi'nde İl Başkanı seçilen Cemal Canpolat düzenlenen devir teslim töreniyle CHP İstanbul eski İl Başkanı Murat Karayalçın'dan görevini devraldı. Beyoğlu'nda bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen törene çok sayıda CHP'li katıldı.

"BU SEÇİMİN DEVREDENİ, DEVRALANI, KAZANANI, KAYBEDENİ YOK"

Törende kısa bir konuşma yapan eski Murat Karayalçın, yapılan seçimin devredeni, devralanı, kazananı, kaybedeni olmadığına değinerek, "Biz hepimiz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Cemal kardeşim, görevi, bayrağı benden devralıyor. İçtenlikle inanıyorum ki göreve gelmiş arkadaşlarıyla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrağını, bize göre daha ileri noktalara taşıyacaklardır. En ufak bir kuşkum yok"  dedi.

Karayalçın yaklaşan kurultaya dikkat çekerek, "Süremiz var. 15- 16 gün sonra kurultaya gidiyoruz. Partimizin merkez yönetimi de yenilenecek. Yeni yapı ile birlikte seçimlere kadar geçecek üç yıllık süreyi, çok iyi bir biçimde değerlendirmeliyiz. 1 yıllık görev sürem içinde gördüm ki biz 2019 yılında İstanbul'u mutlaka kazanacağız. İstanbul yönetimini mutlaka elde edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"PARTİ, YÜZÜNÜ SOLA DÖNDÜRECEK"

Eski İl Başkanı Karayalçın'dan sonra söz alan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin son kongresinde bizim ısrarla belirttiğimiz bir alan vardı. Partinin şuana kadar dolduramadığı alanı İstanbul'da bu iddia ile çıktık. Parti yüzünü bundan sonra sola, sosyal demokratlara, ilericilere, aydınlara, ötekilere döndürecektir. Bundan sonra partinin sol yanı ağırlıklı mücadelenin temeli olacaktır. Yani bizim ağırlıklı olarak İstanbul'un arka yakasında, oy oranımızın yüzde 10, yüzde 15 olduğu yaka da mücadelemizi o alanda başlatacağız.Cumhuriyet Halk Partisi'ni 1994'te bıraktığımız yerde yeniden alarak ilk İstanbul'da Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidar yapacağız ve genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu da başbakan yapacağız" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ve devir teslim törenin ardından eski ve yeni başkanlar birbirlerine karşılıklı çiçek takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Murat Karayalçın İstanbul Beyoğlu Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title