Haberler

CHP İstanbul İl Başkanını Seçiyor

Chp'nin 35'inci Olağan İstanbul İl Kongresi Bostancı Gösteri Merkezi'nde başladı.

Chp'nin 35'inci Olağan İstanbul İl Kongresi Bostancı Gösteri Merkezi'nde başladı. Sabah saatlerinde başlayan ve iki gün sürecek kongreye CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, İstanbul milletvekilleri Engin Altay, Erdoğan Toprak, İlhan Kesici, Ali Şeker, Barış Yarkadaş, Onursal Adıgüzel, Dursun Çiçek, Oğuz Kaan Salıcı, Eren Erdem, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay gibi isimlerin yanı sıra CHP sıralarında siyaset yapmış çok sayıda isim ile CHP'li ilçe belediye bakanları katıldı. Ak Parti, Saadet Partisi, HDP, Vatan Partisi temsilcileri ile çok sayıda meslek odası ve STK temsilcisi gözlemci olarak yer aldı. 20'den fazla adayın yarıştığı kongrede, 65 delegenin imzasını toplayan isimler yarın oylanacak. Bugün delegelerin konuşmalarıyla sürüyor, partililer arasında zaman zaman gerginlik yaşanıyor.

BLOK LİSTE GALİP GELDİ

Kongrede divanı yönetmek üzere Ercan Karakaş seçildi. Yapılan oylamada blok liste uygulaması çarşaf liste uygulamasına galip geldi. Yarın yapılacak seçimlerde blok liste uygulaması yapılacak olması salonda tartışma yarattı.

KARAYALÇIN'DAN ÖZELEŞTİRİ: SOL YANIMIZI GÜÇLENDİRMELİYİZ

Bu kongrede aday olmayacağını açıklayan İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın'ın açtığı, delegelerin oyuna sunulacak "İstanbul 2019", "Kentsel Dönüşüm" ve "Yeni Bir Örgütlenme Modeli" başlıklı raporları hakkında bilgi verdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongreye katılmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajı okundu. İl Başkanlığı dönemindeki faaliyetlerini aktaran Karayalçın, İstanbul'da yeni dönemde kentsel dönüşüm için farklı çalışmalar yapılması gerektiğinin altını çizerek, kentsel dönüşümün sadece teknik değil, ideolojik bir dönüşüm olduğunu ifade etti. Karayalçın kentsel dönüşümde temel ilkelerini 'Yerindelik', 'birliktelilik', 'yüksek kentsel nitelik' olarak sıraladı. CHP'nin seçimlerde yüzde 25 oranında oy aldığını belirten Karayalçın, "Orta siyaset kapanının içindeyiz. Bu böyle gidemez. Sol yanımızı güçlendirmeliyiz. Örgüt yapısının yetersizliği, siyasetin finansmanı sorunlarımızı çözmek zorundayız" diye konuştu.

KARAYALÇIN'DAN DOĞUYA: SESİNİZİ DUYUYORUZ

Murat Karayalçın, Kürt Sorunu ile ilgili konuşması salondan büyük alkış aldı. Doğu'da yaşanan vatandaşların 'Ey batıda yaşayan kardeşlerimiz bizim sesimizi duyun' dediğini ileten Karayalçın, "Sesinizi duyuyoruz. Sizin sorununuz bizim sorunumuzdur. Toprakları vermekle, insanları vurmakla sonuca gidemeyiz. Ne verecek bir karış toprağımız ne de vuracak bir tek yurttaşımız vardır" diye konuştu. Konuşmasını helallik isteyerek tamamlayan Karayalçın ayakta alkışlandı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Karayalçın İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title