Haberler

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sarıgül Açıklaması

"20 yıldır İstanbul'u yönetenler yoruldular ve İstanbul'u da yoruyorlar.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, "20 yıldır İstanbul'u yönetenler yoruldular ve İstanbul'u da yoruyorlar. 30 Mart'ta onlara teşekkür edeceğiz" dedi.

Sarıyer Pınar Mahallesi'nde vatandaşlara hitap eden Sarıgül, seçimlerin, demokrasi bayramı olmasını arzu ettiğini belirtti.

Avrupa'da siyasi partilerin seçimde eşit koşullarda yarıştığını anlatan Sarıgül, "Almanya, Fransa, İngiltere ve İsviçre'de seçimler her siyasi partiye eşit koşullarda yapılıyorsa, demokrasilerde her siyasi partinin görüş ve düşünceleri bütün televizyonlarda nasıl yansıyorsa, isterim ki cennet vatanımızda da, bir kişi konuştuğu zaman 17 kanal arka arkaya yayınlamasın. Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli ve diğer siyasi liderlerin yayını, aynı oranda yapılsın" diye konuştu.

Sarıgül, İstanbul'un coğrafi konumunu, tarihini, kültürünü, doğasını en üst noktaya taşıyacaklarını ifade ederek, kentin bilimsel çalışmalara dayalı, planlı bir gelişmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Mustafa Sarıgül, partisinin gençlik kolları üyelerine şöyle seslendi:

"İstanbul bilim ve teknoloji şehri olacak. Bilim ve teknolojide birer seferberlik başlatın. İnternet yasağı hangi ülkede olur biliyor musunuz? Afganistan'da, Pakistan'da olur. İnternet yasağı İran'da var. Almanya, Fransa, İsviçre, Belçika'da interneti yasaklayan başbakanın, o gün istifa etmesi lazım. İnterneti yasaklayan başbakanın hiçbir demokratik ülkede yeri yoktur."

Paris'e 65 milyon, Londra'ya ise 75 milyon turist gittiğini söyleyen Sarıgül, İstanbul'a gelen turist sayısının 9,5 milyon olduğunu belirtti. Alandakilere "Paris'te, Ayasofya, Süleymaniye Camisi, Topkapı Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Dolmabahçe Sarayı var mı?" sorusunu yönelten Sarıgül, İstanbul'un, tarih, kültür ve tarihi yarımada olarak, Fransa, Londra ve Roma'nın çok daha önünde olduğunu kaydetti.

Sarıgül, 30 Mart'taki seçimlerin tarihi önemi bulunduğunu anlatarak, "Bu seçimde İstanbul halkı önemli bir karar verecek. 20 yıldır İstanbul'u yönetenler yoruldular ve İstanbul'u da yoruyorlar. 30 Mart'ta onlara teşekkür edeceğiz" dedi.

Geceleri afiş ve pankartlarının kesildiğini öne süren Sarıgül, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın AK Parti İl Başkanı ile konuşmasını, çarşamba gecesine kadar bir uzlaşma sağlanmasını istedi.

Uzlaşma sağlanmazsa, İstanbul Valisi ile görüşeceğini bildiren Sarıgül, şunları söyledi:

"Sayın Vali, AK Parti adayları nereye afiş asıyorsa, diğer partilerin de oraya afiş asması demokrasinin gereğidir. Şayet AK Parti adayının astığı afişler duruyorsa, diğer siyasi parti adaylarının astığı afişler yoksa, o zaman Mustafa Sarıgül gençlik kolu başkanı olur. O zaman dünyanın kaç bucak olduğunu görürsünüz. İstanbul Valisi bu güvenliği sağlamazsa, gece de değil, gündüz, sokak sokak gençleri alırım, İstanbul'da bir tek afişlerini bırakmam."

- Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise Sarıyer'deki aday listesi tartışmasına ilişkin, "CHP Genel Merkezi'nden ilçesine, il başkanlığına, herkes, zamanı içinde evrakların ilçe seçim kuruluna teslim edilmesi görevini yerine getirmiştir" dedi.

Tartışmanın nedeninin evrakların geç teslim edilmesi olmadığını savunan Genç, "Evrakları saat 13.30'da Ankara'dan ben faksladım ve teyidini aldım. İldeki yönetici arkadaşımı da bilgilendirdim. O arkadaşım, saat 16.30'dan sonra ilçe seçim kurulunda bekledi. Evraklarımızı imzaladı, saat 17.00'de de teslim tutanağını aldı. Bir CD lafı çıktı. CD'nin olup olmamasının hiçbir amacı, yararı yoktur. Sadece oradaki memurların, çalışma sırasında işlerini kolaylaştırsın diye CD verildi. CD vermek diye, yasada herhangi birşey yok" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Sarıgül İstanbul Sarıyer Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title