Haberler

CHP Heyeti,Mardin'de İncelemede Bulundu

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak başkanlığındaki heyet, Suriye ve Irak'taki olayların yansımalarıyla ilgili Mardin'de incelemelerde bulundu. Öztrak, "Buradan hükümete sesleniyoruz. Bir an önce Suriyeli misafirlerimizi kayıt altına alın. Gelenleri bilelim. Yine Suriyeli misafirlerle gelen araçlarının mutlaka kayıt altına almak gerekiyor" dedi.

Faik Öztrak başkanlığındaki milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinden oluşan 10 kişilik heyet Mardin'de CHP il yöneticileri ve vatandaşlarla bir araya geldi, esnaf birlikleri ve meslek odalarını ziyaret etti. Irak ve Suriye'de iç savaşın bölgede sosyal hayatı etkilediğini ve işsizliği artırdığını belirten Öztrak, "Ankara'ya döner dönmez ilk ilgileneceğimiz konu, bölgedeki elektrik kesintilerini ele almak olacaktır. Bunu Meclis'in gündemine taşımak olacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanının konuşmalarının ve ekonomiye müdahalelerin faturasının vatandaş ve iş dünyasına çıktığını iddia eden Öztrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün bu bölgede yaşananların arkasında önceki döneminin başbakanının bitmez tükenmez hırsı var. Bugün de bu bitmez tükenmez hırs devam etmektedir. Türkiye'de Anayasa'nın ilkeleri çiğnenmektedir. Cumhurbaşkanı, milletin kendisine verdiği Cumhurbaşkanlığı görevini yapmak ve daha tarafsız boyutta çalışmak yerine, bugün meydanlara çıkmış bir partiye oy toplamaya çalışmaktadır."

Faik Öztrak, komşudaki kavganın sizi de etkileyeceğini kaydederken, "Hele hele bu hükümet gibi komşudaki kavgada taraf oluyorsanız, yangının her an sizin evinize sıçrama ihtimali de giderek artıyor. Onun için komşularımız ile yapıcı ve iyi ilişkiler kurulmasını CHP olarak hedefliyoruz" dedi. Öztrak, parti olarak vizyonlarının Türkiye'yi dünyada yatırım, üretim ve değer zincirlerinde en önemli mücevher taşı yapmak olduğunu anlattı. Bunun için alınması gereken acil önlemler olduğunu anlatan Öztrak, şöyle ddi:

"Buradan hükümete sesleniyoruz. Bir an önce Suriyeli misafirlerimizi kayıt altına alın. Gelenleri bilelim. Yine Suriyeli misafirlerle gelen kendi araçlarının mutlaka kayıt altına almak gerekiyor. Bu araçların bakımı yapılmıyor. Bu araçlar trafik kurallarını ihlal ettiği zaman bunlara doğru düzgün ceza kesilemiyor. Takip edilemiyor. Bunlarda benim vatandaşımın canını tehlikeye sokuyor."

Irak ve Suriye'de savaşın bir an önce sona ermesinin Türkiye'deki istikrarın değişmesiyle olacağını ileri süren Öztrak, "Suriye ve Irak'ta bu kavgalar bitecektir. Bunların bir an önce bitmesi tabi ki Türkiye'deki istikrarın değişmesine bağlıdır. Bunlar bittikten sonra önümüzde büyük bir fırsat penceresi açılacaktır. Bu fırsat penceresini değerlendirmek için şimdiden hazırlıklara başlamak gerekiyor" diye konuştu.

Organize Sanayi Bölgesi'nde işadamları ve iş örgütü temsilcileri ile bir araya gelen CHP heyeti burada işadamlarının sorunlarını dinledi. Toplantı çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Öztrak, işadamlarının önündeki en büyük sorunun sınır kapılarının kapalı olması ve bölgedeki DEDAŞ elektrik sorununun olduğuna dikkat çekti.

Çözüm sürecine de değinen Öztrak, hükümetin bu ülkede neyin kiminle paylaşıldığını açıklaması gerektiğini söyledi. Başkanlık tartışmalarıyla ilgili de Öztrak, şöyle dedi:

"Türkiye yıllardır parlamenter demokrasiyle idare edilmektedir ve parlamenter demokrasiyle idare edildiği dönemlerde Türkiye dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasına girmiştir. Türkiye, 1980'lerde dünyanın en büyük 15 sanayi üreticilerinden biriydi. Özgürlükleri sürekli gelişmiştir. Başkanlık sistemi, Türkiye insanını özgürleştirecek bir sistem değildir, aksine Türkiye'de otoriterleşmeyi artırmak üzere birileri tarafından Türkiye gündemine zorla sokulmak istenmektedir. Bugün Türkiye'nin gündemi iştir, aştır, ekmektir ve daha fazla özgürlüktür" dedi.

CHP heyeti Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin'e yaptıkları ziyaretin ardından şimdi de Adana, Hatay ve Mersin'de temaslarda bulunacak. - Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Faik Öztrak Mardin Suriye Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title