Haberler

CHP İnegöl Kongresinde Gerginlik

CHP Bursa İnegöl İlçe Teşkilatı Olağan Genel Kurulunda başkanlığa Halil Büyükışıklar getirilirken, il delegelerinin seçimi sırasında gerginlik yaşandı.

CHP Bursa İnegöl İlçe Teşkilatı Olağan Genel Kurulunda başkanlığa Halil Büyükışıklar getirilirken, il delegelerinin seçimi sırasında gerginlik yaşandı.

CHP İnegöl İlçe eski Başkanı Turhan Neşe'nin 1 Haziran'daki genel seçimlerde Milletvekili Aday Adayı olması nedeniyle boşalan İlçe Başkanlığı görevini yürüten Engin Başar'ın aday olmadığı genel kurulda seçimlere tek liste ile gidildi ve Başkanlığa Halil Büyükışıklar getirildi.

CHP İlçe Başkanı Engin Başar, yaptığı konuşmada, "İlçemizde partimizin kuruluşundan bu yana, partimiz kurullarında görev yapan önce tüm Başkanlarıma, yönetim kademesindeki tüm çalışanlara, Kadın Kollarına, Gençlik Kollarına ve emeği geçen tüm üyelerimize sonsuz teşekkürler ediyor, aramızdan ayrılanlara Allah'tan rahmet, yaşayanlara sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Kurtuluş Savaşından sonra en karmaşık ve tehditkar bir ortamdayız. Bir an önce Ata'mızın dış politika şiarı olan Yurtta Barış Dünyada Barış ilkesine geçilmesi tüm yurttaşlarımızın özlemidir. Biran önce Doğu ve Güneydoğu bölgesiyle ilgili mecliste ciddi çalışmalar yürütülmelidir" dedi.

CHP İlçe Başkan Adayı Halil Büyükışıklar ise, yaptığı teşekkür konuşmasında, "Partimizin en büyük sıkıntılarından bir tanesi, parti okulumuzu açmak, gençlik kolları ve kadın kollarımıza güzel anılar edindirmek. Laik bir partiyiz diyoruz. Dinlerin kardeşliği, halkların kardeşliği diyoruz. CHP'yiz diyoruz ama İnegöl'de bir cem evi yok. Siyasi platformda hepinizin önünde söz veriyorum. Gerekli tüm çalışmaları yaparak, İnegöl'e bir Cemevi kazandırmaya çalışacağız. Önümüzde seçim yok. Belki olursa referandum olacak. Fakat biz yarın sabah İnegöl'de belediye seçimleri olacakmış gibi, üç dönemdir çalışmadan Belediye Başkanı olan arkadaşın saltanatına son vermek için yerel seçimler olacakmış gibi, belediye meclisinde bir veya birden fazla partilimizi görevlendirerek, tüm meclis toplantılarını analiz edeceğiz. Burada çıkan kararları hukuka aykırımı, değil mi diye analiz edip medya kuruluşları ile paylaşacağız. Kent konseyinde temsilcimiz yok. Bence olmazsa olmazımız. Bence Kent Konseyinde mutlaka bir temsilci sokacağız. Bizim partimizin en büyük sorunu, sanayicimize, STK'larımıza çok fazla önem veremedik. Tüm STK'larla, tüm sanayicimiz ile sürekli haberleşerek onlarında fikirlerini ve görüşlerini alacak, değişik bir siyasi bir çalışma izleyeceğimize söz veriyoruz" dedi.

YENİ BAŞKAN BÜYÜKIŞIKLAR

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Yapılan seçimler sonucunda Halil Büyükışıklar, CHP İnegöl İlçe Teşkilatı Başkanlığına getirilirken, yönetim kurulu Asuman Ağtürk, Ertuğrul Akkul, Mehmet Akyıldız, Sebehattin Berk, Hüseyin Arı, Bahadır Bilge, Bahattin Çetin, Özge Eneş, Levent Katılmış Bengül Kavlan, Ömer Pakoğlu, Hikmet Sallı, Yasemin Soydan, Kadir Şahin, Sadık Şahin ve Saniye Şimşek'ten oluştu.

İL DELEGE SEÇİMİNDE TARTIŞMA

İl Delegelerinin belirlenmesinde ise, blok liste, çarşaf liste tartışması yaşandı. İl Delegelerinin blok liste ile belirlenmesine itiraz eden bazı partililer, çarşaf liste önerdi. Tartışmaya neden olan il delegelerinin belirlenmesi usulü, çarşaf liste ile yapılması isteği oy çokluğuyla kabul edildi. Bu kez bazı partililerde seçimlerin blok liste değil de, çarşaf liste ile yapılmasına tepki gösterdiler. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadir Şahin İnegöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title