Haberler

"CHP'in Adı Wiki CHP Olsun" Diyen Başbakan'a: "Ağzını Temizle"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan Kültürpark'a geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan Kültürpark'a geldi, İZFAŞ binasında bir süre dinlenen Kılıçdaroğlu, Kültürpark'a araç girişi yasak olduğu için akülü arabayla İsmet İnönü Kültür Merkezi'ne geçti.

Kılıçdaroğlu partililer tarafından, davullarla karşılandı. CHP lideri 800 kişilik salonda yer kalmayınca sahneye oturmak zorunda kalan partili ve vatandaşlara yaptığı konuşmada, ''CHP'in adı Wiki CHP olsun' diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a şu sözlerle yanıt verdi:

''CHP'den Sayın Başbakan'ın söz etmesi için önce ağzını temizlemesi lazım. Bizim partimizin kurucuları liderleri belli. Mustafa Kemal'den başlıyor. İsmet İnönü ve Deniz Baykal'la sürüyor. Biz kendi ismimizle geçmişimizle sicilimizle onur duyan bir partiyiz. Her yerde bunu onurla söyleriz. Bize kimse 'adaletten kaçanlar partisi' demedi.

Ama AKP adaletten kaçanlar partisi. AKP 'ağlatanlar ve kandıranlar partisi' diyorum. Milleti aldatıyor kandırıyor. Verdiği sözün arkasında durmuyor. Acil eylem planını ilk açıkladıklarında 'işsizlik sorunu çözeriz' demediler mi çözüldü mü? Bu partiye güvenmeyeceksiniz. Dışı allanıp pullanıp içi felaket olan bir parti. Belgeye Başbakan yanıt verdi mi? Veremez.

Seninle ilgili belge çık adam gibi cevap ver. Çünkü senin sicilin temiz değil. Bu ülkeyi yönetecek bir zatın geçmişinin temiz olması lazım. Geçmişi temiz olmayanlar ülkeyi yönetirlerse yolunu bulanlar partisi gibi olur. Onlar ülkeyi sağlıklı yönetmek için değil kendi yandaşlarını ve kendilerini zengin etmek için varlar. Biz bu ülkeyi çok daha güzel yöneteceğiz. Bizim felsefemizde vatandaşa hesap vermek boynumuzun borcudur. Kim ne sorarsa sorsun kıvırmayacağız hesap vereceğiz.'

COPLU DEMOKRASİ

CHP lideri, polisten dayak yiyen öğrenciler hatırlatarak, AKP demokrasinin coplu demokrasi olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, ''için Üniversite öğrencilerinin başına gelenleri gördünüz. Dertlerini Başbakan'a anlatacaklarmış. Coplar, tekmeler, biber gazları. Buna demokrasi diyorlar. Coplu demokrasi.

AKP demokrasisi diyorlar buna. Her örgüt öğrenci yasal hakkını kullanıp protesto da edebilir. Madem ki demokrasi var eleştirilere göğüs gereceğiz. Bizim veremeyeceğimiz hesabımız yok. Bizi AKP den ayıran temel nokta budur. Olayları çarpıtıyorlar. Farklı söylüyorlar. AKP kendi yandaş medyasını oluşturdu.

Asla ve asla Başbakan'ın eleştirilmediği ne söylerse hepsinin manşetlere taşındığı bir medya. Onların görevi muhalefeti eleştirmek. Bizim iktidarımızda yandaş besleme medya olmayacak. Özgür olacak besleme olmayacak' dedi.

BİZİM BELGELERİMİZ SAĞLAM

Kılıçdaroğlu, sekiz bankada hesabı olduğuna dair belge isteyen Başkakan Erdoğan'a, ''Bizim belgelerimiz sağlam belgelerdir ama Başbakan bunlara yanaşamaz. Korkar, cesaret edemez. Bayram namazını nerede kıldı, Selimiye Cami'nde. Kendisine bir soru sorduk Selimiye Cami'ni açtın, yapılmayan işlerin parasını ödedin.

Orada namaz kılarken kul hakkı yiyenlerin olduğunu sen hiç düşündün mü? Başbakan'sın bir sor bakalım. Hangi gerekçe ile böyle yapıldı araştır. Araştıramaz çünkü yiyenler de yandaşlar. Her olayın üzerine gideceğiz ki AKP'yi bulunduğu yerden demokratik yollardan aşağı indireceğiz' dedi.

BASKI ARTTIKÇA GİDİŞLERİNİN YOLU HIZLANACAK

CHP lideri sözlerini şöyle sürdürdü: ''Baskı kuruyorlar şiddet uyguluyorlar istedikleri kadar şiddet uygulasınlar baskı arttıkça gidişlerin yolu hızlanacaktır. Her şeyi soracağız her şeyin hesabını soracağız. O zaman ülkeyi aydınlığa taşıyacağız. Güçlerimizi birleştirmekten bahsediyoruz. Güçleri birleştirmek bütün yurtseverlerin ülkenin iyi yönetilmesi isteyenlerin onurlu bir ülke kurmanın yarınlara bakarken gelecek kaygısı taşımamanın yolu beraber olmak ve güçleri birleştirmektir.'

Daha sonra partiye katılım törenine geçildi.

Yaşanan izdiham sırasında CHP Genel Başkan yardımcısı Gürsel Tekin'in parası çalınırken koruması tarafından bulundu ancak CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu cüzdanını çaldırdı. Kılıçdaroğlu, rozet takma töreninin ardından tarihi Kemeraltı Çarşısı'na hareket etti.

/KUTU

ÇOĞU İŞADAMI VE PROFESÖR 41 KİŞİ CHP ROZETİ TAKTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde yaptığı konuşmanın ardından 41 kişiye altı ok rozeti taktı. Kılıçdaroğlu, il başkanlarının performansını üye kayıtlarına göre ölçtüklerini söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi eski Rekrötü Prof. Dr. Emin Alıcı ile akademisyenlerden Prof. Dr. Nedim Çakır, Prof. Dr.Sedef Gidener, Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, Prof. Dr. Harun Raşit Uysal, Prof. Dr. Ali Şen, Prof. Dr. Yaşar Uysal, Prof. Dr. Semih Şenin, Prof. Dr. Dilek Güldal, Dr. Ahmet Altındağ, Yrd. Doç. Dr. Emin Önen, Prof. Dr. Semra Koçtürk, Prof. Dr. Alp Ergör, Doç. Dr. Sahbal Aras, Doç.Dr. Sema Semin, İzmir Ticaret Odası meclis üyelerinden Doğan Albak, İsmail Akdemir, Salih Özçiftçi, Cihangir Lupiç, Haluk Meriç, Pınar Yurdun, Hakan Bulgun, Levent Ünsal, Müjdat Uyar, Muhittin Coşkuner, Talip Yenilmez, Cengiz Yavaş, Erdal Tütüncüoğlu, Avukat Cemal Doğru, emekli albay Cevat Yavuz, İzmir Barosu eski Başkanı Özdemir Sökmen, Avukat Ulvi Puğ, SHP eski İl Başkanı Mustafa Korkmaz, Ev Pansiyoncuları Derneği Genel Başkanı Tülin Baştak, İhracatçı Ramazan Abay, İç Anadolu dernekleri Federasyonu Başkanı Hakkı Soyer, Selahattin Özer, İbrahim Yıldız, muhtarlardan Mesut Toptaş, Nebahat Duran, İbrahim Vural CHP'ye üye oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title