Haberler

CHP İl Manisa Başkanı: Okullarda Mahalle Baskısı Oluşturur

Chp Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte değişiklik yapılarak 'başı açık' ibaresinin kaldırılmasının okullarda ayrımcılığa ve mahalle baskısına sebep olacağını iddia etti. CHP İl Başkanı Kaplan, değişikliğe tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte değişiklik yapılarak, 4'üncü maddesinin 1'inci fıkrasının 'e' bendinde yer alan 'baş açık' ibaresinin kaldırılmasına, CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan'dan tepki geldi. Değişikliği doğru bir yaklaşım olarak karşılamadıklarını dile getiren CHP İl Başkanı Kaplan, "Bir ortaöğretim kurumunda 'başı açık' ibaresinin kaldırılması ya da başın kapalı olmasına teşvik etmeye yönelik bir uygulamayı doğru bir yaklaşım olarak görmüyorum. Türkiye'de birçok farklı yapıda farklı dinsel tercihleri olan, etnik tercihleri olan insanlarımız var. Ortaöğretim kurumlarında farklılaşmayı, ayrışmayı yaratacak ya da bir mahalle baskısı oluşturacak bir sistemin oluşturulması çocuklarımızın gelişimi açısından doğru bir yaklaşım değildir. Bu uygulama ile çocuklarımız kendilerini çok farklı noktalarda hissedecekler. Önemli ölçüde de bu farklı noktalar çocuklarımız gelişimine zarar verecektir. Bunu kabullenebilmek doğru değildir" diye konuştu.

Değişiklikteki tek hedefin laik toplum düzenini ortadan kaldırmak olduğunu iddia eden Kaplan, "Bu sadece kılık-kıyafeti değiştirmeye yönelik bir yaklaşım değil. Türkiye'deki yaşam tarzını değiştirmeye yönelik, laik yaşam tarzını ortadan kaldırmayı hedefleyen, dinci ve gerici bir eğitim örgütlemeye çalışan bir AKP iktidarı ile karşı karşıyayız. Halkımız bunları görüyordur" dedi. Ayrıca okullarda mescit açma zorunluluğunun da getirilebileceğini dile getiren Kaplan, "Edindiğimiz bilgilere göre okullarımıza mescit açma zorunluluğunun getirileceğini öğrendik. Bir başka tercihi olan 'ben bir cemevi açayım' derse farklı bir dinsel tercihleri olanlar 'okulda bir kilise olmalıdır' derse, nasıl bir tavır takınılacak. Elbetteki herkes dinini, inancını özgürce yaşayabilmeli. Ancak böyle dayatmalarla, sistemin içerisine zorla maddeler sokularak çalışmalar yapılması, doğru bir yaklaşım değildir" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Cahit Kaplan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title