Haberler

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Kılıç Açıklaması

"İntibak yasası çıkarılacak aynı dönemde aynı primi yatıranlar farklı maaş alamayacak"

CHP Eskişehir Kadın Kolları Başkanı Hatice Kılıç, emekliler için intibak yasası çıkarılacağını aynı dönemde aynı primi yatıranların farklı maaş alamayacağını söyledi.

Kılıç, CHP İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, CHP'nin emeklilerin beklentilerine karşılık verebilecek bir proje ortaya koyduğunu bildirdi.

Emeklileri, CHP'nin yanında görmek istediklerinin belirten Kılıç, hazırlanan 12 maddelik projeden bazılarını şöyle sıraladı:

"İntibak yasası çıkarılacak aynı dönemde aynı primi yatıranlar farklı maaş alamayacak. Dini bayramlarda bir maaş ikramiye verilecek. Türkiye milli geliri 3 kat arttıysa  milli gelirden o oranda maaşlara artış yapılacak. Emekli maaşları çalışırken alınan maaşların altında kalmayacak ve emekli yaşam koşullarını eskisi gibi devam ettirecek. Yapılacak kesinti çok az miktarda olacak. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yargı kararı olmadan kimse işten çıkarılmayacak gerekirse başka kamu kuruluşunda görevlendirilip emekli olmaları sağlanacak. Emeklilerin sendikası olacak.  Emeklilerin taban aylığı olacak, dul ve yetimler onun altında maaş almayacak. Açlık sınırının altında taban aylığı olmayacak." - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Hatice Kılıç Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title