Haberler

CHP İl Başkanı Mustafa Ayan Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mustafa Ayan, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin Genel Başkanlığa aday olması ile ilgili olarak, “Ben Muharrem beyi çok seviyorum ancak oy vermeyeceğim” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mustafa Ayan, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin Genel Başkanlığa aday olması ile ilgili olarak, "Ben Muharrem beyi çok seviyorum ancak oy vermeyeceğim" dedi.

CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, önümüzdeki günlerde yapılacak olan kurultay ile ilgili olarak, "Sayın Genel Başkanımızın açıkladığı gibi 6-7 Eylül tarihinde kurultayımızı gerçekleştireceğiz. Parti meclisi değişecek. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra adayın bazı milletvekili arkadaşlar tarafından tasvip edilmemesi onların bir çıkışı 'imza toplayalım, kurultayı biz toplayalım' gibi bir tavıra girmeleri sayın genel başkanı doğru bir kararla kurultay toplanmasına yönlendirdi" diye konuştu.

'Sayın Genel Başkan inançları doğrultusunda partiyi bir yerlere götürmeye çalışıyor' diyen Ayan, "Halka açmaya çalışıyor. Şu aşamada bizim, yöneticilerin, milletvekili grubun sayın genel başkana inanıp, güvenip destek vermesi gerekir. Bence Muharrem bey yanlış yaptı. Muharrem bey ışığı, pırıltısı olan bir arkadaşımızdı. 'Adayım' demekle kendisini sıkıntıya düşürdü. Parti içinde delegeyi kırdı. Ben Muharrem beyi çok seviyorum ancak oy vermeyeceğim. Ben genel başkanımın arkasındayım. Kayseri'de 18 delege var. 18 delegemizde Genel Başkanımıza destek verecek. Emine Ülker Tarhan, Muharrem İnce bu kurultaydan yenik çıkarlarsa öyle görünüyor kendilerini nasıl toparlayacaklar? Ben Kemal beyin demokrasi mücadelesini, özgürlük mücadelesini, zerafetini, iyi niyetini ve hırsı olmadan bu partiyi yönetmeye çalıştığı tavrını çok beğeniyorum. Bence Mustafa Sarıgül ve Metin Feyzioğlu aday olmamakla en doğrusunu yaptılar" şeklinde konuştu.

Ayan ayrıca, "Cumhuriyet Halk Partisinin 81 İl Başkanı Nevşehir'de bir toplantısı var. Yarında saat 12.00'de kamuoyuna bir basın açıklaması yapacağız. Toplantıda durum değerlendirmesi yapacağız. Tüm il başkanları olarak sayın genel başkamıza desteğimiz sürüyor. Bunu da resmi biçimde kamuoyuna duyuracağız" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Muharrem İnce Mustafa Ayan Eylül Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

ALİ ALTUĞ:

muharrem ince harcanırsa chp seçimde çok çok zorlanır bu kadro ile girilecek seçime oy yok

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title