Haberler

CHP İl Başkanı Kiraz, Kuluncak İlçe Pazarını Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, çiftçinin ürettiği üründen para kazanamadığı gibi günden güne borçlandığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, çiftçinin ürettiği üründen para kazanamadığı gibi günden güne borçlandığını söyledi.

Partililerle birlikte Kuluncak İlçesini ziyaret eden Kiraz, ilçede kurulan pazarı gezerek çiftçilerle bir araya geldi. Çiftçilerin sorunlarını dinleyen Kiraz, "İlçe pazarlarında, köylülerimiz kendi ürettikleri ürünleri getirip satmaya çalışıyor. Buradan kazandığı 3-5 kuruşla hem geçinmeye hem de çocuklarını okutmaya çalışıyor. Sadece erkekler değil, kadınlarımızda kendi ürettikleri ürünleri satıyor. Ispanaktan lahanaya, nohuttan elmaya ürettiği ne varsa satmak için uğraşıyor" dedi.

Kiraz, ürünlerin çiftçinin elinde kaldığını ve siftah yapamadıklarını ifade ederek "Üretici sadece üretirken değil, köyden pazara getirirken de masraf ediyor. 5 liraya mazot alıyor, ürünlerini bir araçla pazara taşıyor ve burada bir şey satamayıp, geri döndüğünde para kazanmayı bir kenara bırakın ayrıca masraf etmiş oluyor. Yani köyüne borçlu dönüyor. Köylünün, çiftçinin hali budur. Bu bütün ilçelerimizde yaşanan bir manzara. Çiftçinin ürettiği ürün deyim yerindeyse ayak altı olmuş" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi ENVER KİRAZ Kuluncak Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title