Haberler

CHP İl Başkanı Engin'den Son Günlerde Artan Uyuşturucu Kullanımına İlişkin Açıklamalar

Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi bir araya gelen CHP İl Başkanı Ali Engin, son günlerde artan uyuşturucu kullanımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi bir araya gelen CHP İl Başkanı Ali Engin, son günlerde artan uyuşturucu kullanımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti'nin aile değerlerine bağlı, toplum değerlerine bağlı, belli ahlaki anlayışları olan bir parti olarak doğduğunu söyleyen Engin, "Ama en acısı aile değerlerine, toplum değerlerine önem veren bir parti döneminde öğrencilerin yüzde 42'sinin sigara içtiği, yüzde 30'unun içki içtiği ve maalesef yüzde 12'sinin de uyuşturucu kullandığı bir ülke haline geldik bu dönemde. Bizim gibi aile değerlerinin güçlü olduğu bir ülkede uyuşturucu bataklığı neredeyse batı ile yarışır duruma nasıl gelir? Bu erozyon ne ile açıklanabilir? Gençleri tüketime, boş hayallere, televizyon gibi dizi gibi şeylerle sürekli vaat ederek, üretmeyerek anca bu hale getirirsiniz" açıklamasında bulundu.

"HEPİMİZ AYAKTA ALKIŞLARDIK"

Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminin bu dönemin kapabilmesi için çok önemli bir dönem olduğunu kaydeden Engin sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Genel Başkanımız ve diğer partiler ülkenin bu durumunun sadece bir partinin ve ideolojinin içinden çıkamayacağı, bir uzlaşmaya ihtiyaç olduğu işaret edildi. Eğer Sayın Genel Başkanımız sadece parti içinde alkış almak, sadece bize oy veren bir grup seçmeni gözetseydi zannediyorum bugün hepimiz ayakta alkışlardık. Sokaklar daha heyecanlıydı ama kutuplaşma daha fazlaydı. Sokakta yaşam biçimi tartışmaları, dinsel, etnik, mezhepsel tartışmalar bugün daha fazlaydı. Tam da Tayyip Erdoğan'ın yapmak istediği buydu. Bu oyunu bozacak, bu durumu rahatlatacak bir adayla bu durumun giderilebileceğine inandılar ve Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ismi gündeme geldi."

"HEPİMİZİN AİLESİNDE DİNDARLAR VAR"

İhsanoğlu'nun dindar bir insan olduğunu ve herkesin ailesinde dindarların olduğunu ifade eden Engin, "Aramızda dindarlar var. Partimize oy veren veya vermeyen, kendisini böyle tanımlayan, dindarlıkla, Müslümanlıkla, Hristiyanlıkla, Yahudilikle sağcılığın, solculuğun, laikliğin uyum içerisinde olabileceğini Avrupa çok iyi gösterdi. Sizlerin kanaatleri önemli. Bu dar sürede yüz binlere ulaşmamız, büyük bütçelerle seçim kampanyası yapmamız mümkün değil. Hatta bizim yaptığımız bu toplantı bile yasal değil onlara göre. Parti kendi amblemi ile adayı destekleyemiyor" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ekmeleddin İhsanoğlu Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title