Haberler

CHP Heyetinden Yezidilere Ziyaret

Güncelleme:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi üyesi Gökçe Pişkin ve beraberindeki heyet, Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan Yezidileri ziyaret etti. CHP heyeti Yezidilerin sorunlarını CHP merkezinde değerlendireceklerini söyledi.

CHP Parti Meclisi üyesi Gökçe Pişkin ve beraberindeki heyet Silopi ilçesine bağlı Başverimli beldesine ziyarette bulundu. Burada Başverimli Belde Belediye Başkanı Rabia Tekas ve partililer tarafından karşılanan CHP heyeti daha sonra beldede kalan Yezidi ailelerini ziyaret etti. Burada Yezidilerin sorunlarını ve sıkıntılarını dinleyen Gökçe Pişkin evde bulunan çocuklara şeker ve oyuncak verdi.

Buradan ayrılan heyet daha sonra Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye geçen ve Silopi'ye 3 kilometre mesafede daha önce Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan konutlar ile çadırlarda barınan Yezidileri ziyaret etti. Pişkin, burada basın açıklamasında bulundu.

Gökçe Pişkin, CHP'nin Yezidilere verilmek üzere iki kamyon dolusu gıda maddelerinden oluşan yardımlarının buraya teslim edilmek üzere yola çıktığını söyledi. Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun Pazartesi günü bölgeyi ziyaret edeceğini belirten Gökçe Pişkin kendisinin de Yezidi sorunlarının ilk tespitini yapmak için geldiğini söyledi. Gökçe Pişkin, "Bugün Şırnak Silopi'de ve Cizre'de durum tespiti yapmak, bölgede yaşanan trajediye dikkat çekmek, vaziyeti Türkiye ve dünya kamuoyu ile paylaşmak üzere geldik. Irk ayrımcılığıyla inanç ayrımcılığı arasında hiçbir fark yoktur. Elinde olsa, kendini klonlayarak devletin her kurumunun başına bir kopyasını yerleştirmek isteyen akıl, inanç ayrımcılığı adına kafa kesen cihatçıları desteklemekten çekinmemiştir. Bu durum toplumların yer değiştirmesine, halk sağlığının bozulmasına, insanlık suçlarına sebep olmuştur. Bu eli kanlı örgüt, Rojava, Kobane ve Şengal'de stratejik ortaklarının yardımıyla katliamlara imza atmaktadır. Bugün burada hayatta kalan çocuklarla bir araya geldik. Onlar büyüdüğünde tüm insanlığa barış dersi verecek. ve gelecekteki barışın korunması için çaba sarf edecekler. Onların dünyasını karartmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu vesileyle başta çocuklar olmak üzere tüm Yezidilere kapılarını açan Cizre ve Silopi halkına teşekkür etmek gerekir" dedi.

Pişkin ve beraberindeki heyet daha sonra bölgeden ayrıldı.

Öte yandan, HDP Şırnak Milletvekilleri Hasip Kaplan, Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız ve beraberindekiler de Yezidileri ziyaret ederek sorunları hakkında kısa bilgiler aldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Gökçe Pişkin Silopi Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title