Haberler

CHP Heyeti Şanlıurfa'da

CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Enis Berberoğlu ve Mahmut Tanal, halk oylaması çalışmaları kapsamında Şanlıurfa'da incelemelerde bulundu.

Kentteki temaslarına CHP il teşkilatını ziyaret ederek başlayan heyet, daha sonra tarihi Gümrük Hanı'nda esnafla bir araya geldi. Ardından Balıklıgöl Yerleşkesi'ne geçerek vatandaşlarla sohbet eden heyet üyeleri, halk oylaması için destek istedi.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Milletvekili Tekin, son günlerde Güneydoğu'daki bir çok il ve ilçeyi ziyaret ettiklerini söyledi.

Bölge illerinin bazılarında ilk kez kendilerinin referandum çalışması yaptığını belirten Tekin, "İl kez Diyarbakır'da, Batman'da bir parti sokakta saatlerce referandum programı yapıyor. Bugüne kadar gerek HDP, gerek AKP yani bölgede güçlü iki parti maalesef kampanya yapabilmiş değiller. Halen de kampanya yapılabilmiş değildir. Yurttaşlarımızın talebi bütün partiler gelsin, kampanya yapsın talebinde bulundular." dedi.

Türkiye'de ciddi bir işsizlik sorununun olduğunu ileri süren Tekin, gezdikleri bölgelerde birçok iş yerini kapalı gördüklerini ifade etti.

Türkiye'deki işsizlik oranının yüzde 12,7 olarak açıklandığını kaydeden Tekin, " Türkiye'de işsizlik son yıllarda hiç görülmemiş bir şekilde yüzde 12,7 oldu. Devlet kurumu olan TÜİK'in rakamlarına göre, Türkiye son yılların en büyük işsizliğini yaşıyor. Buna çare bulmak için son 15 yılın iktidarı durdu durdu referandum dönemi şimdi televizyonlarımızı alt yazısında görüyoruz '2 milyon işsize iş'. Nerede bu iş ben de başvuracağım. 2 milyon işsize iş nerede?. Sürekli televizyonlarda bu şeyler dönüyor. Ne yazık ki Şanlıurfa işsizlik konusunda çok ciddi sorun yaşayan bir ilimizdir." diye konuştu.

Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye karşı tavırları

Almanya ve Hollanda'nın Türkiye'ye yönelik tavırlarına değinen Tekin, her iki ülkenin tutumunu da eleştirdi.

Partilerinin Almanya ve Hollanda'nın tavrına karşı bütün yurt dışındaki tüm programlarını iptal ederek tepki gösterdiğini kaydeden Tekin, iktidar partisinin de programlarını iptal ederek her iki ülkeyi protesto etmesini istedi.

Balıklıgöl'e yem atarken tuttuğu dileği sorulan Tekin, "Demokrasi istiyoruz, özgürlükler istiyoruz, huzur istiyoruz. Terör olsun istemiyoruz. Bundan daha büyük ne dileğimiz olabilir ki. Biz memleketimizde sadece huzur istiyoruz." şeklinde yanıt verdi.

Kaynak: AA / Politika

Gürsel Tekin Şanlıurfa İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title