Haberler

CHP Heyeti, Sanatçı ve Yazarlar'dan Dilek Doğan'a 'Geçmiş Olsun' Ziyareti

Pelin Batu, anne Aysel Doğan'ın karşısında gözyaşlarını tutamadı

Haber-Kamera Taner YENER - Özgür EREN İstanbul DHA

Sarıyer'de terör operasyonu sırasında polisin silahından çıkan kurşunla yaralanan Dilek Doğan'ın Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor. CHP Milletvekilleri, oyuncu ve yazarların da aralarında bulundu bir grup, Dilek Doğan için hastaneye gelerek doktorlardan bilgi aldı, aileye geçmiş olsun dileğinde bulundu. CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, İl Başkan Yardımcıları Cemal Coşkun ve Elif Uluğ, oyuncu Pelin Batu, gazeteci yazarlar Miyase İlknur ve Gürkan Hacır, CHP'li milletvekili adayları Fevzi Gümüş ve İrfan Karacan'ın da aralarında bulunduğu bir heyet hastaneye geldi ve hastane önünde bekleyen aileden bilgi alarak, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Pelin Batu anne Aysel Doğan'ın karşısında gözyaşlarını tutamadı. Heyet daha sonra hastane içine girerek Dilek Doğan'ın sağlık durumuyla ilgili doktorlardan bilgi aldı.

GİZLİLİK KARARI YASANIN ÖZÜNE VE RUHUNA AYKIRIDIR

Hastane çıkışında heyet adına ortak basın açıklamasını CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Elif Uluğ okudu. Uluğ, 'Yavrumuzun canına kasteden bu şahıs; hiç kuşkunuz olmasın adaletin önünde hesabını verecek ve masum insanlara kastetmenin bedeliyle adalet önünde yüzleşecek. Bunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Masum yavrumuzun hayatına karşı işlenen suç yasalarda tanımlandığı gibi adam öldürmeye tam teşebbüstür. Suçun maddi ve manevi unsurları tümüyle oluşmuştur. Bu şahsın devlet memuru olması, bu suçun ağırlaştırıcı unsurudur. Soruşturma savcısının gizlilik kararı, son yıllarda kural haline gelmiştir. Oysa, gizlilik kararı yasanın özüne ve ruhuna aykırıdır. Hukuk devletinde, ancak ve ancak sıra dışı ve istisnai hallerde gizlilik kararı mümkündür. Dilek Doğan soruşturmasında, daha önceki benzeri suçlarda tecrübe edindik ki, bu tür kararlar maalesef suçluları koruma tedbiri olmuştur dedi.

BU ŞAHSI AÇIĞA ALIR, SILAHINA DA EL KOYARDI

Savcının soruşturmanın selameti gerekçesiyle dosya hakkında kısıtlılık talep ettiğini söyleyen Uluğ, şöyle devam etti 'Sulh Ceza Hakimi ise; maalesef, talebi aynen hüküm altına alarak, Dilek Doğan nezdinde topluma ve yaşam hakkına işlenen suçun gizlenmesine neden olmuştur. Eğer savcının ve sulh ceza hakiminin soruşturmanın selametinden kaygısı olsaydı. Bir öncelikle, soruşturmanın başlığına kasten adam öldürmeye teşebbüs yazarak başlaması gerekirdi. İki, Dilek Doğan'ın hayatına kasteden saldırgan, tutuklama talebi ile hakimliğe sevk etmesi gerekirdi. Üç, Hukuk devletinde yargıçlar bu şahısları, suçun niteliğini dikkate alarak tutuklar; sanığı da, işlediği suçun utancıyla yüzleşme hakkından mahrum etmezdi. Dört, hukuk devletinde, emniyet müdürlüğü, bu şahsı açığa alır, silahına da el koyardı. Beş, emniyet, Dilek Doğan'a karşı işlenen suçun sorumluluğunu üstlenir, ailesinden ve toplumdan özür dilerdi. Hayır bunu yapmadılar. İleri süreçte işlerine yarayabilir, diye, yaşam mücadelesi veren kızımız hakkında soruşturma başlattılar.

ELBETTE SORUMLULAR HESAP VERECEK

Uluğ şöyle konuştu 'Oysa, bir empati yapabilseler, gözlerini bir an kapatıp bu gün yaşam mücadelesi veren Dilek Doğan değil de kendi çocukları olduğunu bir an düşünebilseler. Öncelikle son on yıldır, masum insanlarımıza karşı işlenen açık suçların hiçbiri gözümüzden kaçmıyor, hukuk gün gelecek masum insanların sesi ve gücü olacak, elbette sorumlular hesap verecek ' dedi. Basın açıklamasının okunmasın ardından CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cemal Coşkun ve sanatçı Pelin Batu, Dilek Doğan'ın annesine Aysel Doğan'a çiçek takdim etti.

GİZLİLİK KARARI KALDIRILANA KADAR AÇLIK GREVİ

Daha sonra söz alan baba Metin Doğan 'Bizim umudumuz var. Biz umudumuzu hiç kaybetmedik. Gizlilik kararı alınan dosya ile ilgili burada açlık grevi başlattılar. Gizlilik kararı kaldırılana kadar bir ay burada açlık grevinde bulunacaklar. Polis ile ilgili bize herhangi bir bilgi iletilmedi. Bir televizyon kanalında polis soruşturmaya alınmış diye altyazı gördüm. Ne kadar yalan, doğru belli değil dedi. Anne Aysel Doğan ise 'Eğer yapmak istememişse ben yapmak istemedim desin dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title