Haberler

CHP Heyeti Mardin'de

MARDİN (AA) - CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "CHP olarak Kürt sorununun çözümünde samimi bir gayret sarf etme kararlılığı içerisindeyiz.

MARDİN (AA) - CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "CHP olarak Kürt sorununun çözümünde samimi bir gayret sarf etme kararlılığı içerisindeyiz. Ancak her gün gerçekleşen ölümler bu sorunun doğru düzlemde konuşulmasını ne yazık ki engelliyor" dedi.

Gök ve beraberindeki CHP milletvekilleri Ali Özcan, Vecdi Gündoğdu, Mehmet Göker ve Ünal Demirtaş, kentteki esnafı ziyaret etti.

Daha sonra Mardin Büyükşehir Başkanlığına geçen Gök ve beraberindekiler, Belediye Başkanı Ahmet Türk ile görüştü.

Levent Gök, yaptığı konuşmada, bölgede uzun zamandan beri süren çatışma ortamının yarattığı tahribatı görmek için geldiklerini söyledi.

Bu kapsamda Diyarbakır ve Mardin'i ziyaret ederek yaşanan olumsuz süreci gözlemlediklerini bildiren Gök, Mardin'in de olaylardan çok ağır bir şekilde etkilendiğini söyledi.

CHP olarak şiddet ortamının ortadan kaldırılmasını öncelikli bir hedef olarak gördüklerini aktaran Gök, "Bu konuda herkese görev düşüyor, elinde tetik olana herkes karşı çıkmalıdır. Yoksa, bu tablo bu şekilde sürdürülemez, bu sorun bu şekilde çözülemez. CHP olarak Kürt sorununun çözümünde samimi bir gayret sarf etme kararlılığı içerisindeyiz. Ancak her gün gerçekleşen ölümler, bu sorunun doğru düzlemde konuşulmasını ne yazık ki engelliyor" ifadelerini kullandı.

Kürt sorununun çözümü için herkesin gayret sarf etmesi gereken bir süreçten geçtiklerini işaret eden Gök, şöyle konuştu:

"CHP, bütün partilerin katılabileceği komisyonla Mecliste meşru platformda bu konunun tartışılmasını ve bu sorunun mutlaka Türkiye gündeminden çıkarılmasını arzulamaktadır. Bu çözüme katkı sağlamayan şiddet olaylarıyla çözümün konuşulmasını ve çözümün tartışılmasını engelleyen herkes bu çözümün ötelenmesinden, birinci derece sorumludur. Aklımızı başımıza almamız gerekiyor, kaybettiğimiz maddi olanaklarımız insan kaynakları tüm Türkiye'nindir. Başka Türkiye yok, bu Türkiye hepimizin, bu Türkiye'de herkese yer var. Bu Türkiye'de yaşayan bütün yurttaşlarımız Türkiye'nin birinci sınıf vatandaşı eşit bir yurttaşı olmalıdır. Bunu sağlamalıyız."

Başkan Türk ise çatışmalı süreçten Mardin'in çok etkilendiğini belirterek, "Esnafımız turizme dayalı bir çalışma yapıyor. Turist gelmeyince sabahtan akşama kadar iş yerinde bir ciklet bile satmayan esnafımız var" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Levent Gök Ahmet Türk Türkiye Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title