Haberler

CHP Grup Toplantısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, " Türkiye'nin geleceğini düşünüyorsan, adam gibi gidip tatil yapmak istiyorsan adam gibi tıpış tıpış gideceksin oyunu kullanacaksın. Ben söylüyorum, bende gidip tıpış tıpış oyumu kullanacağım" dedi.

Parlamentoda partisinin grup toplantısının başında CHP'ye katılan Erol Mütercimler'e parti rozetini takan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında Türkiye'de iş kazalarının terörden daha fazla can aldığını belirtti. İş kazalarında hayatlarını kaybeden işçilerle ilgili istatistiki bilgiler veren Kılıçdaroğlu, Soma'da maden kazasında hayatını kaybeden işçilere verilen vaatlerin bir kısmının yerine getirildiğini bir kısmının ise yerine getirilmediğini belirtti. Verilip de tutulmayan sözleri sıralayan Kılıçdaroğlu, şunları dedi:

"Parlamentoya kanun teklifi getirdiler, her şey var içinde, işçilerin hakları o torba yasanın içinde yok. Ben şimdi maden işçilerine sesleniyorum, size söz verdiler, gidip konuştunuz, tutanak tutup altına imza attınız. Şimdi verilen sözler tutulmadı. Sana söz veren kişi Cumhurbaşkanı adayı oldu, verilen sözler yerine getirilmiyorsa sen gereğini yapmalısın, sandığa gideceksin onu sandığa gömeceksin, elin mahkum."

4 eski bakan ile ilgili fezlekelerin kurulan komisyon tarafından yeniden savcılığa gönderilmesini edilmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, "İstersen dünyanın öbür ucuna gönder, o fezlekelere biz burada bakacağız. Fezlekeler görülmesin diye talimat veren kişi Cumhurbaşkanı adayı. Elinizi vicdanınıza koyup sandığa gideceksiniz. Her yurttaşım sandığa giderken bu gerçekleri düşünsün" diye konuştu.

"Bu seçim sıradan bir iktidar mücadelesi seçimi değildir. Bu seçim Türkiye'nin oylandığı, demokrasinin, parlamenter rejimin oylandığı bir seçimdir" ifadelerini kullanarak bu gerçek üzerinden yola çıkılması gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, 200 yıllık parlamenter yaşamın daha da taçlandırılması için kullanılacak oyun belli olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, "Bu seçim sıradan bir seçim değildir. Çocuklarımızı düşünüyorsak, Türkiye'yi, geleceği düşünüyorsak sandığa gideceğiz ve oyumuzu kullanacağız. Tercihimizi kimden yana yapacağımızı çok açık ve net ortaya koyacağız. Ali İsmail Korkmak, gencecik bir üniversite öğrencisi, annenin ve babanın umutla yetiştirdiği, üniversiteye gönderdiği, Türkiye'ye yararlı olacak. Kendi insanı için çalışacak bir öğrenci Eskişehir'de sokak arasında sopalarla ve tekmelerle öldürüldü. Bütün anne ve babalara sesleniyorum, karşıdaki kişinin yerine kendinizi koyun, umutla çocuğu yetiştirdiniz, üniversiteye gönderdiniz, o karanlık bir sokakta sopalarla ve tekmelerle öldürülüyor. Öldürüldüğü zaman Cumhurbaşkanı adaylarından birisi 'polis destan yazdı' diyor. Senin çocuğun öldürüldüğünde 'polis destan yazıyor' diyen adama hala gidip oy verecek misin, vermeyecek misin? Onun Valisi, 'Ali İsmail Korkmaz'ı arkadaşları öldürmüştür' diyor, delilleri karartmaya çalışıyor. Cumhuriyetin savcısı bir kişi delillerin tamamını ortaya çıkarttı. Daha sonra davayı Kayseri'ye aldılar. Oy kullanmak için sandığa gideceklere sesleniyorum, aynı şey sizin başınıza her an gelebilir. Gençleri anlamak yerine sopa ile tekme ile susturmak hangi demokraside vardır. Bu insan hangi yüzle gelip 'ben Cumhurbaşkanı olacağım' der" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde herkesin sandığa gitmesini isteyen Kılıçdaroğlu, " Türkiye'nin geleceğini düşünüyorsan, adam gibi gidip tatil yapmak istiyorsan adam gibi tıpış tıpış gideceksin oyunu kullanacaksın. Ben söylüyorum, bende gidip tıpış tıpış oyumu kullanacağım. Senin diktatör olduğunu sadece ben söylemiyorum, bütün dünya söylüyor. Senin ellerin kanlı, senin ellerin, alnın, geçmişin kirli. Bu seçim hukukun üstünlüğüne inanlarla inanmayanlar arasındaki bir seçim. 10 Ağustos'ta sandığa gidip oyumuzu kullanırken Türkiye'nin geleceğini düşünmek zorundayız. Cumhurbaşkanlığı koltuğuna kirli birisi oturamaz. Cumhurbaşkanlığı koltuğuna yalan söyleyen birisi oturamaz. Yalan konusunda kimse onun eline su dökemez, usta yalanın ustası" ifadelerini kullandıktan sonra kürsüye kurulan dev ekranda grup toplantısına katılan partililere Başbakan Erdoğan'ı anlatan 'Ustanın hikayesi' belgeselinden bir kesit izletti. Başbakan Erdoğan'ın kızı Esra ile ilgili 1980 öncesi bir anısını paylaştığı videoda Başbakan Erdoğan'ın yalan söylediğini iddia eden Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın kızı Esra'nın 1983 doğumlu olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı ile ilgili de kaset olduğu yönünde şantaj yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, "Bu şantaj kaseti nedir, Abdullah Gül'den yanıt bekliyorum. Acaba bu kaset birilerinin elinde olduğu gibi tamamen sesini kesti, hiç konuşmuyor Sayın Cumhurbaşkanı. Ben öyle bir kaset olduğunu düşünmüyorum, o zaman onunu söyleyen Recep Tayyip Erdoğan'a neden bir şey söylemiyor" açıklamasında bulundu.

Neden Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy verilmesi gerektiğini açıklayan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Hiçbir partinin üyesi değil, tarafsız. Bilgili birisi olsun, profesör, bilim tarihi konusunda dünyada ismi olan birisi. İyi bir yönetici, BM'den sonra en büyük uluslararası kuruluş olan İİB'de Genel Sekreterlik yapıyor. Biz ihaleleri takip eden, halkını değil cebini düşünen Cumhurbaşkanı adayı istemiyoruz. Sayın İhsanoğlu bir jest yapmış, diğer adayların hesaplarına biner lira para yatırmış, Erdoğan bin lirayı iade etmiş, tabi bin lira onun için para bile değil. Ekmeleddin Bey Bilal'e sormalıydı 'kaç parayı kabul eder' diye. Parayı iade ediyor, kibre bakın kibre. Sana kibir yakışıyor, ama Ekmeleddin Bey'e kibir yakışmıyor, onda öyle bir şey yok. Biz Cumhurbaşkanlığı makamında kavga istemiyoruz. Geçmişte bir kavga yaşandı onun faturasını hep beraber ödedik. Devletin sigortasını attırmak için oraya çıkılmaz, devletin sigortası olmak için oraya çıkmak gerekir."

Başbakan Erdoğan'ın rehineleri serbest bırakması için IŞİD'e yalvardığını iddia eden Kılıçdaroğlu, bunun Türkiye'nin itibarını bozduğunu, kaç kişinin rehin alındığının dahi bilinmediğini belirtti. Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu da eleştirerek, " Türkiye'nin itibarı zedeleniyor, Ortadoğu'da Türkiye'nin ve Erdoğan'ın sözü geçmiyor. Sen daha Gazze'ye gidemiyorsun kalkmışsın Türkiye Cumhuriyetini Cumhurbaşkanı adayı oluyorsun. Ama Ekmeleddin Bey Kudüs nişanını aldı" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title