Haberler

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, AK Parti’nin seçim bildirgesinde açıkladığı ‘Asgari ücretliye bin 300 TL maaş’ vaadi için, “Gelin hemen Meclisi toplayalım asgari ücreti biz diyelim bin 500 siz diyorsunuz bin 300 ortalama bin 400 yapıp geçelim hodri meydan” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, AK Parti'nin seçim bildirgesinde açıkladığı 'Asgari ücretliye bin 300 TL maaş' vaadi için, "Gelin hemen Meclisi toplayalım asgari ücreti biz diyelim bin 500 siz diyorsunuz bin 300 ortalama bin 400 yapıp geçelim hodri meydan" dedi.

CHP Manisa İl Gençlik Kolları tarafından Manolya Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasına katılan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, AK Parti'nin seçim vaatlerini hatırlatarak, vaatlerin 1 Kasım seçimleri öncesinde gerçekleştirilmesi için Meclisin toplanması önerisinde bulundu. Manolya Meydanı'ndaki etkinliğe gençlik kolları üyelerinin yanısıra CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, CHP Manisa 4. sıra Milletvekili Adayı Mustafa Başgülşen ve çok sayıda partili de katıldı.

CHP Gençlik Kolları tarafından düzenlenen basın açıklamasında bir konuşma yapan Özel, AK Parti'nin seçim vaatlerinin CHP'nin seçim vaatleri olduğunu öne sürerek, "Diğer partilerin de bildirgelerini açıklaması ile tarih tekerrürden ibarettir bir kez daha geçen seçimlerdeki bir gerçeği yaşıyoruz. Bir kez daha görüyoruz ki Türkiye'de artık Cumhuriyet Halk Partisi siyasetin gündemini belirlemektedir ve geçen seçimlerde başlayan bir süreci memnuniyetle takip ediyoruz. O da şudur; Cumhuriyet Halk Partisi'nin takipçileri hızla artmaktadır. Geçen seçimde MHP ve HDP ekonomik vaatlerimiz takip ve taklit ederken bu seçimde bu kervana Adalet ve Kalkınma Partisi de katılmış, önce CHP'nin söylediklerini sosyal medya deyimiyle beğenmiş arkasından da takipçileri ile paylaşmıştır. Şimdi CHP olarak yaklaşımımız şudur; Eğer samimiyseniz, eğer sözünüzün arkasındaysanız, eğer 13 yıldır yapmadıklarınızı bugün yapacaksanız gelin seçimi beklemeyelim. Gelin hemen Meclisi toplayalım asgari ücreti biz diyelim bin 500 siz diyorsunuz bin 300 ortalama bin 400 yapıp geçelim hodri meydan. Biz iki maaş ikramiye dedik siz diyorsunuz ki '100 lira emekliye maaş başı vererek yılda bin 200 lira artış sağlayacağız.' Gelin hep beraber Meclise gidelim hiç değilse bir maaş ikramiyeyi gelecek hükümete bırakmadan şimdiki Meclisten derhal geçirelim. Kalanını da iktidar olan yapsın hodri meydan. Mademki taşeron işçiye kadro diyorsunuz, gelin Meclisi toplayalım 15 dakikada bütün taşeron işçilere kadro verelim hodri meydan. Mademki çiftçiyle ilgili paket açıklıyorsunuz hiç değilse şimdi tarım harcamaları başlamadan önce gübreden, ilaçtan KDV'yi kaldırıp, mazottan ÖTV ve KDV'yi kaldıralım hodri meydan" dedi.

"KAYNAK TARTIŞMASI YOK, SAMİMİYET TARTIŞMASI VAR"

Bu seçimde kaynak tartışması olmadığını samimiyet tartışması olduğunu kaydeden özel açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu seçimde kaynak tartışması yok. Çünkü 'Kaynak yok' diyenler kaynağın olduğuna ikna oldular ve şu anda aynı vaatlerde bulunuyorlar. Bu seçimde samimiyet tartışması var. 7 Haziran'dan önce ne dediysek 7 Haziran'dan sonra aynı şeyi söyledik, söylemeye devam ediyoruz. 13 yıldır iktidarda olup taşerona bırak kadro vermeyi taşeronu artıranlar, mazotu 4 lira yapanlar, asgari ücreti 900 lirada bin lirada tutanlar, bugün gelinen noktada emekliyi süründürenler bu sözlerini tutamazlar ama 'Tutacağız' diyorlarsa 1 Kasım'dan sonrasını bekleyemez kimse. Çünkü 13 yıldır yapmayan seçimden sonrada yapmaz. Gelin 1 Kasım'dan önce yapalım. Seçimi kim kazanırsa kazansın seçimi şimdiden emekli kazansın, işçi kazansın, memur kazansın, esnaf kazansın, taşeron işçi kazansın. Hodri meydan diyoruz. Gönlümüz açık, elimiz açık, tutun elimizi Türkiye kazansın."

"ÜLKEYİ YÖNETMEYE HAZIRIZ"

CHP'nin tutarlılık içinde olduğunu kaydeden Özel sözlerini şöyle tamamladı:

"Hepinizi Cumhuriyet Halk Partisinin şu tavrını görmeye davet ediyoruz. Birincisi 7 Haziran'dan önce ne dediysek bugünde aynısını söylüyoruz. Tutarlılık içindeyiz. Kimseyle itişip kakışmıyoruz. Kimseyle koalisyon kurmayız demiyoruz. Ülkeyi yönetmeye hazırız. Önce partimizin menfaatleri değil, önce Türkiye diyoruz. Önce Türkiye için Manisa'yı ve Türkiye'yi Cumhuriyet Halk Partisinde birleşmeye davet ediyoruz." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Özgür Özel Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title