Haberler

CHP Grup Başkanvekili Özel: Uğur Mumcu Başına Ne Geleceğini Biliyordu

– CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Uğur Mumcu öleceğini bile bile paramparça olacağını bile bile 'Vurulduk ey halkım unutma bizi' diye 1974'te dergilerde yayınlanan yazılarında başına ne geleceğini biliyordu" dedi.

– CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Uğur Mumcu öleceğini bile bile paramparça olacağını bile bile 'Vurulduk ey halkım unutma bizi' diye 1974'te dergilerde yayınlanan yazılarında başına ne geleceğini biliyordu" dedi.

Burdur Belediyesi tarafından Uğur Mumcu anma etkinliği kapsamında belediye konferans ve sergi salonunda panel düzenlendi. CHP Manisa Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel'in konuşmacı olduğu panele, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, CHP İl Başkanı Barış Ayten, CHP eski milletvekili Ramazan Kerim Özkan ve Burdurlular katıldı.

'HER BİR PARÇASININ NE MANAYA GELDİĞİNİ BİLİYORDU'

Panelde konuşan Özgür Özel, Uğur Mumcu'nun Türkiye'de gazeteciliğe çok farklı boyut kazandırmış bir isim olduğunu belirterek, "Uğur Mumcu öleceğini bile bile paramparça olacağını bile bile 'Vurulduk ey halkım unutma bizi' diye 1974'te dergilerde yayınlanan yazılarında başına ne geleceğini biliyordu. ve parçalarından, ondan ortaya çıkacak parçalardan binlerce Uğur Mumcu'nun ortaya çıkacağını, 24 Ocak günü o karlı Ankara gününde bedeni parçalanırken her bir parçasının ne manaya geldiğini biliyordu ve söylüyordu Uğur Mumcu bunları" dedi.

'SİSTEMATİK BİR SALDIRI VAR'

Geçmişte Uğur Mumcu'nun köşe yazdığı gazetenin genel yayın yönetmeni ve Ankara temsilcisinin bugün Silivri Cezaevi'nde olduğunu vurgulayan Özgür Özel, "Cumhuriyet Gazetesi'nin ve yazarlarının başına gelenlerin hiç biri tesadüf değil. Bugün Türkiye'de, cumhuriyete yönelik olarak çok ciddi bir saldırı, demokratik ve laik cumhuriyet ve üniter devlet yapısını parçalamak için sistematik bir saldırı var. Bu saldırı Uğur Mumcu 'Rabıta'yı yazarken ilmek ilmek örülüyordu" diye konuştu.

CHP olarak her zaman mağdurun ve mazlumun yanında yer aldıklarını aktaran Özgür Özel, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugün paralel yapı suçlamasıyla suçlananların temel hak ve hürriyetlerine yapılan saldırılar, cezaevlerinde gördükleri tecrit muamelesi, gözaltına alınış süreçlerinde hanımefendilere takılan ters kelepçeler, sabahın 5'inde çocukların korkutulması, bunların tamamı bizim tarafımızdan eleştirilmelidir ve eleştirmeye de devam ediyoruz. Ama bunlar o yapının, işte 'askeri casusluk davası' deyip bu ülkenin askerlerinin mesleki onurlarına fuhuş, mesleki onurlarına casusluk, kişisel onurlarına fuhuş lekesi sürülmeye çalışıldığı gerçeğini ortadan kaldırmaz. Balyoz davası bu ülkede bir darbe planlandığının ve bu planlanan darbenin 'demokratik sistemi ortadan kaldıracak' diye gösterilerek bu ülkenin emekli ve üst kademelerdeki askerlerine yapılan operasyon ve onların yerine hazırlanan yeni yapının çabasını ortadan kaldırmaz." - Burdur

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özgür Özel Uğur Mumcu Türkiye Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title