Haberler

CHP Grup Başkanvekili Özel Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sanat tarihi dersinin liselerde seçmeli verildiğini ve sadece 140 öğretmen istihdam edildiğini belirterek, "Her yıl sanat tarihi öğretmeni bin kişi mezun olurken bunlardan sadece biri kadro sahibi olabilmektedir.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sanat tarihi dersinin liselerde seçmeli verildiğini ve sadece 140 öğretmen istihdam edildiğini belirterek, "Her yıl sanat tarihi öğretmeni bin kişi mezun olurken bunlardan sadece biri kadro sahibi olabilmektedir." dedi.

Özel, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve bazı sanat tarihi öğretmenleri ile Mecliste düzenlediği basın toplantısında, sanat tarihi öğretmenlerinin sorunları hakkında bilgi verdi.

Dünyada sanat tarihine, sanata verilen önemin ülkenin gelişmişliğine, çağdaşlığına verilen önemi gösterdiğini anlatan Özel, "Türkiye için büyük bir ayıbımız var. Bugün sanat tarihi, liselerde seçmeli olarak okutulan derstir ve sadece 140 öğretmen istihdam edilmektedir. Her yıl sanat tarihi öğretmeni bin kişi mezun olurken bunlardan sadece biri kadro sahibi olabilmektedir." diye konuştu.

Son 7 yılda 20 sanat tarihi öğretmenine atama yapıldığını dile getiren Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son 20 bin öğretmen ataması içinde bir tek sanat tarihi öğretmeni yoktur. Bu bugünkü hükümetin sanata da sanatçıya da sanatın tarihinin okutulmasına, yeni yetişen kuşakların sanat konusundaki okur-yazarlıklarının artmasına, bu konudaki becerilerinin geliştirilmesine ihtiyaç duymadığı, bu konuyu köreltmek, unutturmak, yok etmek istediği ortadadır. Eğer böyle bir yaklaşım varsa bu çağ dışı yaklaşımının doğru olmadığını ortaya koymak lazım, böyle bir yaklaşım yoksa o zaman neden bin tane sanat tarihi öğretmeni mezun ediyoruz ve sadece birini atıyoruz?"

Sanat tarihi mezunlarının atama yapılmaması nedeniyle ya işsiz kaldıklarını ya da başka alanlarda çalışmak zorunda olduklarını belirten Özel, kontenjanların tekrar gözden geçirilmesi, mevcut sanat tarihi öğretmenlerinin de değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de Türkiye'nin sanat mirası açısından zengin bir ülke olduğunu ancak sanata gereken önemin verilmediğini söyledi. Ülke genelindeki sanat değerlerinin ön plana çıkması için bu alanda hizmet veren öğretmenlerin de sahip çıkılması gerektiğini dile getiren Gürer, bu konuda düzenleme yapılmasını istedi.

Kaynak: AA / Politika

Ömer Fethi Gürer Özgür Özel Türkiye Niğde Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title