Haberler

CHP Grup Başkanvekili Özel Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, demokrasinin güçler yayıldığı bütün sistemlerin güçlü olduğu, biri ele geçirilirse öbürünün önünde engel olacağı bir rejim olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, demokrasinin güçler yayıldığı bütün sistemlerin güçlü olduğu, biri ele geçirilirse öbürünün önünde engel olacağı bir rejim olduğunu söyledi.

Özel, özel bir otelin salonunda yapılan Turgutlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Mali Kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye de bir başkan yaratmanın, gelecekte yapılacak bir darbeye, darbecilere, teröristlere, ülkeyi ele geçirmenin hedefini göstermek olacağını ileri sürdü.

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin değerlendirmelerde bulanarak, verilecek oyun önemine dikkati çeken Özel, "Demokrasi, güçlerin yayıldığı, bütün sistemlerin güçlü olduğu, biri ele geçirilirse öbürünün önünde engel olacağı bir rejimdir. Bu yüzden yüzde 100'ün kucaklanacağı, yüzde yüzün mutlu olacağı bir şey yapmak lazım. " dedi.

Özel, ne yönden bakılırsa bakılsın, bütün yurttaşların, bütün seçmenlerin, ülkenin geleceğine dair çok önemli bir karar vereceğine dikkati çekti. Verilecek kararın, ülkeyi özgürlükler açısından, demokrasi açısından ve ekonomi açısından önemli bir yol ayrımına getireceğine işaret eden Özel, şunları kaydetti:

"Bugün geldiğimiz noktada vereceğimiz karar, ülkenin ekonomisine ne getirecek? Bu salonun vereceği karar bu açıdan çok önemli. Bu yüzden demokrasi varsa gelir adaleti var. Demokrasi yoksa, güç bir yerde toplanıyorsa, para da aynı yerde toplanıyor. Bu yüzden vereceğiniz kararların tamamında bu konuya dikkat etmemiz lazım. Bir karar vereceğiz. Keşke burada bütün siyasi partiler olsaydı. Her atmosferde, her imkanda, her kürsüde çıkıp bunu karşılıklı, kavga etmeden, hakaret etmeden, birbirimize kötü yakıştırmalar yapmadan bu işi yapabilmeyi başarmalıyız. Size şu kadarını söyleyeyim. Bu kadar gücü bir kişiye verirseniz herşeyi yapabilir bu güçle. Her şeyi ama her şeyi. Bir tek şey yapamaz. Devlet yönetemez. Çünkü devlet yönetimi, kuvvetlerin ayrılığına, birbirini denetlemesine, denge ve fren mekanizmalarına bağlı son derece ciddi bir iştir."

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Özgür Özel Turgutlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title