Haberler

CHP Grup Başkanvekili Özel Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "(İş birliği, diyalog) diyen hükümete sesleniyoruz; biz buradayız, Meclis hazır, yarın çalışmaya başlıyor.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "(İş birliği, diyalog) diyen hükümete sesleniyoruz; biz buradayız, Meclis hazır, yarın çalışmaya başlıyor. OHAL'e ihtiyaç yok." dedi.

Özel, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Özgür Özel, geçen yasama yılının çok kötü şekilde kapandığını, Türkiye'nin en kanlı darbe girişimini yaşadığını ve ülkenin demokrasiye, hukuka, diyaloğa en fazla ihtiyaç duyulduğu bir dönemde çok yanlış bir kararla Meclis'in kapatıldığını söyledi.

Darbe girişiminin olduğu gece muhalefet partilerinin Meclis'in açılması teklifinde bulunduğunu, darbecilerin cezalandırılması için ne gerekiyorsa hazır olduklarını deklare ettiğini anlatan Özel, "Sanki bunu söyleyen biz değiliz gibi Meclis'e büyük bir nankörlük yapıldı, olağanüstü hal ilan edildi, arkasından Meclis kapatıldı. Gerekçe olarak da 'darbe başarılı olsaydı zaten Meclis kapatılacaktı' denildi." diye konuştu.

OHAL'in uzatılmasına yönelik Milli Güvenlik Kurulunun tavsiye kararını eleştiren Özel, şunları söyledi:

"Meclis açıldı, CHP burada, 550 milletvekili burada. O halde OHAL'e ne gerek var? MGK, kafasına göre toplanıp Bakanlar Kuruluna tavsiye kararında bulundu. MGK'yı harekete geçiren, 'bu kararı ver' diyen kim? Zamanlama manidar; MGK, Meclis toplanmadan hemen önce aldı kararı. Bakanlar Kurulu da Meclis normal yasama faaliyetlerine başlamadan bir gün önce sarayda toplanacak ve karar verecekler.

'İş birliği, diyalog' diyen hükümete sesleniyoruz; biz buradayız, Meclis hazır, yarın çalışmaya başlıyor. OHAL'e ihtiyaç yok. OHAL'i devam ettirmek, 'kanun hükmünde kararname çıkartmaya devam edeceğiz' demek Meclis'e saygısızlıktır, anayasal sınırları aşmaktır."

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun da AK Parti tarafından çalıştırılmadığını, AK Parti'nin tatilden önceki son güne kadar üye bildirmediğini anlatan Özel, komisyonun bir an önce çalışmaya başlaması gerektiğini belirtti. Özel, komisyonun AK Parti için bir turnusol kağıdı niteliğinde olacağını kaydetti.

CHP'li Özel, darbe teşebbüsünde tahrip olan Meclis mekanlarının onarımının da yavaştan alındığını, çalışamayacak durumda olan bir Meclis oluşturulmak istendiğini savunarak, muhalefet kulisinin tadilatı konusunda kendilerinden görüş alınmamasını, muhalefet kulisinde bulunan Atatürk'ün asker üniformalı fotoğrafının kaldırılmasını eleştirdi.

-"Muhalefet kulisini özel hastanenin bekleme salonuna çevirmişler"

Muhalefet kulisinde yapılan tadilatı yanlış bulduklarını anlatan Özel, şöyle devam etti:

"O gece kapalı olan Meclis açılıp belki darbeciler bekleniyorken, kaderin bir cilvesi mi, tesadüf mü bütün bombalar muhalefet partisi tarafına atıldı. 'Ne işiniz var orada' diyordu belki de birileri. Atatürk'ün üniformalı resmi... Sözde asker üniformasından rahatsızlar ama Yenikapı'da Genelkurmay Başkanı apoletleriyle sivillerin karşısına geçmiş. O gecenin tutsak, o gecenin en çok lazım olduğu zaman ne halde olduğu belli olmayan Genelkurmay Başkanı çıkmış Kenan Paşa edasıyla konuşma yapıyor, ondan rahatsız olmuyorlar. Atatürk'ün Meclis tarafından verilmiş gazilik, mareşallik unvanıyla bir resmi var onun peşine düşmüşler.

Locadan rahatsız olmuşlar. Sesin çınlamaması için bazı kısımların yüksek yapıldığı söyleniyor ama ondan rahatsız olmuşlar, onu kırmışlar. Ses kırıcı boruları kaldırmışlar. İşin uzmanları 'o boruların sesi ayrıştırdığı gibi ortam dinlemesini engellediğini söylüyorlar ama bunlar da kaldırılıyor. Muhalefet kulisini bir özel hastanenin bekleme salonuna çevirmişler. Duvarları beyaz fayans kaplamadıklarına şükrettik."

-"Gerekirse Kerbela gibi susuz sığınağa girip çalışmalıyız..."

Meclis'in 15 gün daha kapatılması tekliflerine de CHP olarak karşı olduklarını vurgulayan Özel, "Ne olursa olsun gerekirse o aşağıda Kerbela gibi susuz sığınağa girip çalışmalıyız ama Meclis'i açık tutmalıyız. Bu Meclis, Gazi Meclis'tir. Bu Meclis'i, Polatlı'ya varmış işgal kuvvetleri kapattıramadı, bu Meclisi tepemize bomba atan F16'lar kapattıramadı, İsmail Kahraman ve arkadaşlarına da Adalet ve Kalkınma Partisi'ne de kapattırmayız." dedi.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın yurt dışı gezilerine gidecek muhalefet partili milletvekillerinin de artık telefonla belirlendiğini, Başkanlığın gitmesini istediği milletvekilini parti gruplarına bildirmeden doğrudan telefonla aradığını öne süren Özel, bu uygulamadan duyulan rahatsızlığı sert bir yazıyla Meclis Başkanı Kahraman'a bildirdiklerini söyledi. Özel, yurt dışına gidecek milletvekillerinin gruplar tarafından belirlendiğini, bundan sonra da buna devam edileceğine vurgu yaptı.

Kaynak: AA / Politika

Özgür Özel AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title