Haberler

CHP'li İnce: Bursa'yı da İstanbul'u da Ankara'yı da Alacağız

Güncelleme:

CHP Grup Başkanvekili İnce "Merkez sağ ve sol partilerden daha fazla laik olduğumuz iddiasında değiliz. Gidişattan rahatsızsanız, gelin CHP'ye." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "1989'da mart öncesinde gazeteler şöyle yazıyordu; 'ANAP silip süpürüyor, İstanbul'da Dalan, İzmir'de Özfatura.' Ne oldu? Nurettin Sözen geldi İstanbul'u aldı, Karayalçın geldi Ankara'yı aldı, Yüksel Çakmur geldi İzmir'i aldı. Bugün 1989 ruhunu görüyorum. Bursa'yı da İstanbul'u da Ankara'yı da alacağız" dedi.

İnce, partisinin Nilüfer İlçe Başkanlığınca bir düğün salonunda düzenlenen üye katılım töreninde, partisinin sembolü "altı ok" ile ilgili eleştiriler yapıldığını söyledi.

Eleştirileri, "altı ok"un ruhunu bilmeyenler ve bunu kavrayamayanların yaptığını savunan İnce, "Dönek solcular, liboşlar, entel dantel takımı gelsin karşıma, anlatayım onlara bunu" ifadesini kullandı.

CHP'nin, sadece üyelerinin partisi olmadığını anlatan İnce, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti olduğunu dile getirdi.

İnce, Cumhuriyet'i kuran CHP'de, nerede siyaset yapmış olursa olsun herkese yer olduğunu bildirerek, "Merkez sağ ve sol partilerden daha fazla laik olduğumuz iddiasında değiliz. Bu gidişattan rahatsızsanız, gelin CHP'ye bunları beraber yenelim. Ampulü sola çevirelim" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, girdiği bütün seçimleri kazandığı yönünde bir hava yayıldığını belirten İnce, şöyle devam etti:

"Bunlar palavra. 1986'daki ara seçimde milletvekili adayıydı, sandıkta kaldı. 89'da Beyoğlu belediye başkan adayıydı, sandıkta kaldı. 91'de milletvekili adayıydı. Akşam milletvekili oldu, sabah tercihli sistem olduğu için milletvekilliği gitti. Bu Recep Erdoğan'a 86'da, 89'da ve 91'de yaşadıklarını bir daha yaşatacağız, merak etmeyin. 1989'da mart öncesinde gazeteler şöyle yazıyordu; 'ANAP silip süpürüyor, İstanbul'da Dalan, İzmir'de Özfatura.' Ne oldu? Nurettin Sözen geldi İstanbul'u aldı, Karayalçın geldi Ankara'yı aldı, Yüksel Çakmur geldi İzmir'i aldı. Bugün 1989 ruhunu görüyorum. Bursa'yı da İstanbul'u da Ankara'yı da alacağız."

- "Başbakan yardımcısı olarak gelmek istiyorum buraya"

Aydınlığın, karanlığı her zaman yeneceğini ifade eden İnce, "Bunlar biliyorsunuz Adnan Şenses'çiydi. Birtakım solcuları, bizde dönek solcular modadır ya o dönek solcuları kandırmak için Ahmet Kaya'ya iki ağlıyorlar, bizimkiler de yiyor bunu" değerlendirmesinde bulundu.

Şair Nazım Hikmet'in, "Seni düşünmek güzel şey, ümitli şey / Dünyanın en güzel sesinden en güzel şarkıyı dinlemek gibi bir şey / Fakat artık ümit yetmiyor bana / Ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum" dizelerini okuyan İnce, "Bir sonraki Bursa toplantımızda ana muhalefet partisinin milletvekili olarak değil de başbakan yardımcısı olarak gelmek istiyorum buraya. Turhan ağabey (CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan), kusura bakma. Sen iki kere bakanlık yaptın, bu kardeşine müsaade ediver yani" diye konuştu.

Muharrem İnce, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın görevinin bu dönem sona ereceğini hatırlattı.

Arınç ile TBMM'de bir hesabı olduğunu söyleyen İnce, şöyle konuştu:

"Bana bir çamur atmıştı. Onu da bekliyorum. Meclis'in son günlerinde nasıl bir raunt olacak, siz de göreceksiniz. Tabii ki ben önce yargıyı bekledim, yargı önünde aklanmak istedim, onun için konuşmadım. Allah'a şükür o bitti ama o nasıl aklanacak bakalım? Onu göstereceğim şimdi. Yani millete dürüstlük ayaklarına yatıp, meclis başkanıyken meclis başkanlarının emekli maaşını nasıl iki katına çıkardığını, diğerlerini de anlatacağım. Zamanı var her şeyin. Siyaset uzun vadeli bir iştir. Düşmez kalkmaz bir Allah, göreceğiz. Bakın şu yerel seçimlerde İstanbul'u, Ankara'yı bir alalım, bunlar sapır sapır dökülecek. Bunları, otobüsleri çekeceğiz Meclis'in önüne, doğru otobüslerle Yüce Divan'a. Hep beraber bunları göndereceğiz."

Daha sonra İnce, partisine üye olan kişilere rozet taktı.

Kaynak: AA / Politika

Muharrem İnce İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title