Haberler

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi'den Kanun Teklifi

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, bir işte sigortalı çalışırken doğum yapan annelere tanınan borçlanma hakkının, doğum yaptıkları sırada sigortalı olmayan anneleri de kapsayacak şekilde genişletilmesini öngören teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, bir işte sigortalı çalışırken doğum yapan annelere tanınan borçlanma hakkının, doğum yaptıkları sırada sigortalı olmayan anneleri de kapsayacak şekilde genişletilmesini öngören teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifiyle, bir işte sigortalı çalışırken doğum yapan annelere tanınan borçlanma hakkı, doğum yaptıkları sırada sigortalı olmayan anneleri de kapsayacak şekilde genişletiliyor.

Teklifin gerekçesinde, annelik borçlanmasının sadece sigortalılık süresindeki yasal ücretsiz izinlerle sınırlandırılmasının eşitsizliğe ve kadınlara karşı haksızlığa yol açtığı ifade edilerek, "Anne olmak gibi kutsal sayılan bir görevi yerine getiren annelere sağlanan borçlanma hakkının, sadece sigortalı geçen sürelerdeki doğum ve analık izni ile sigortalı kadının, üç defaya mahsus olmak üzere doğum tarihinden sonra iki yıllık süreyi geçmemek kaydıyla borçlanılacak sürelerde uzun vadeli sigorta kolları açısından sigortalı sayılmaması ve çocuğunun yaşaması şartlarıyla talepte bulunulan sürelerle sınırlamak; hem eşitlik hem de anneler arasında çalışan çalışmayan ayrımı yapılması açısından doğru değildir. Oysa doğum yapan ve ihtiyacı olan bütün annelerin, çalışan çalışmayan ayrımı yapılmaksızın borçlanma hakkından yararlanması gerekir" denildi.

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Akif Hamzaçebi Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Mustafa BİRİNCİ:

CHP ye hiç oy vermedim. Bu durum vesile olursa vereceğim. Normalde olması gerekende bu. Şimdiden teşekkürlerimi arz ediyorum.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title