Haberler

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Yaşanacak, mutlu ve huzurlu bir ülke istiyorsak en az yüzde 6 büyüyen bir Türkiye yaratmalıyız. Bunu da CHP iktidarında biz gerçekleştireceğiz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Yaşanacak, mutlu ve huzurlu bir ülke istiyorsak en az yüzde 6 büyüyen bir Türkiye yaratmalıyız. Bunu da CHP iktidarında biz gerçekleştireceğiz" dedi.

Hamzaçebi, Sultanbeyli Genç İşadamları Derneği (SUGİAD) üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda, 7 Haziran seçimlerine çok iyi hazırlandıklarını belirtti.

Siyaseti, insanların mutluluğu için bir araç olarak gördüklerini ifade eden Hamzaçebi, "Bizim için siyaset bir zenginleşme aracı değil halka hizmet etme vasıtasıdır" dedi.

Hamzaçebi, CHP olarak bu genel seçim için yepyeni bir ekonomik programla yola çıktıklarını vurguladı. Seçim stratejilerinin birinci ayağında hukuk ve demokrasi olduğunu, hukuk, hak, adalet olmadan hiçbir şey olmayacağını aktaran Hamzaçebi, şöyle devam etti:

"Hukuk ve demokrasinin üzerine de en az yüzde 6 büyüyen bir ekonomi iklimi yaratacağız. Bunun ön şartları güven ve istikrardır. Biz asgari yüzde 6 büyüyen bir Türkiye vadediyoruz. Yüzde 3,3 büyüme ile istihdam ve istikrarı sağlayamayız. Yaşanacak, mutlu ve huzurlu bir ülke istiyorsak en az yüzde 6 büyüyen bir Türkiye yaratmalıyız. Bunu da CHP iktidarında biz gerçekleştireceğiz."

Hamzaçebi, Türkiye'de siyaset yoluyla zenginleşenlerin yanı sıra 3 milyon ailenin da yoksulluğun pençesinde yaşam mücadelesi verdiğini savundu. Bu 3 milyon aileye en az 720 liralık bir gelir vadettiklerini, ailenin durumuna göre bu desteğin daha da artacağını dile getiren Hamzaçebi, şöyle devam etti:

"İstikrar sürsün ama devam ettirecek büyüme yok. Dünyada kriz var diye Türkiye'nin büyümesi bu yöndeymiş. Bu açıklamayı doğru bulmuyoruz. 2008 yılından bu yana Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri, normal olarak Türkiye ile kıyaslanamayacak ülkelerin bile büyüme oranı Türkiye'nin büyüme oranının üstündedir. Türkiye'nin büyüme oranı yüzde 3,3, Irak, israil, Mısır, Cezayir ve Fas'ın büyüme oranı 3,8'dir. Bu ülkelerde darbe, savaş ve her türlü istikrarsızlık var ama buna rağmen büyüme oranı Türkiye'nin üzerindedir. Demek ki büyüme politikamızda yanlışlık var."

Hamzaçebi, cari açığın düştüğünü, dolar kurunun yükseldiğini, diğer ülkelerde dolar değer kaybederken Türkiye'de değer kazandığını aktardı.

İktidarın kendilerine seçim vaatlerini gerçekleştirecek kaynağı nereden bulacaklarını sorduğunu anımsatan Hamzaçebi, şunları kaydetti:

"Hemen söyleyeyim, uzman kadrolarımız hepsini kuruşu kuruşuna hesapladı. Biz hesapsız kitapsız iş yapmayız. Onların dediği gibi bizim vaatlerimizin toplam maliyeti 149 milyar değil, toplam 57 milyar liradır. Kredi kartı borcu faizini silmenin, kamudaki taşeronu bitirmenin, 800 bin kişiye iş garantili eğitim vermenin bütçeye hiçbir maliyeti yoktur. Biz bir yola çıktık ve hedefimizi de halkın iktidarı olarak belirledik. Bunun için tüm gücümüzle ve kadrolarımızla geceli gündüzlü çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Biz sizinle, sizin gücünüzle yola çıktık. Bu yolda sizinle yürümeye devam edeceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Hamzaçebi Sultanbeyli Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title