Haberler

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "CHP olarak yeni bir programla yola çıktık. Bütün vatandaşlarımıza yaşanacak bir Türkiye vadediyoruz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "CHP olarak yeni bir programla yola çıktık. Bütün vatandaşlarımıza yaşanacak bir Türkiye vadediyoruz" dedi.

Partisinin Beykoz Ortaçeşme Mahallesi'ndeki seçim bürosunun açılışını yapan Hamzaçebi, CHP'nin Türkiye'deki bütün insanların mutlu olmasını istediğini söyledi.

Hamzaçebi, hükümetlerin ve siyasetin var oluş amacının insanın mutluluğu olduğunu vurgulayarak, hizmet için iktidara gelmek istediklerini ifade etti.

Açıkladıkları seçim bildirgesini hatırlatan Hamzaçebi, "CHP olarak yeni bir programla yola çıktık. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamış olduğu seçim bildirgesiyle bütün vatandaşlarımıza yaşanacak bir Türkiye vadediyoruz" ifadelerini kullandı.

Hamzaçebi, yoksul vatandaşlara destek olmak istediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Türkiye'de 3 milyon hane yoksuldur. 18 milyon insanımız hayatını idame ettirmekte güçlük çekiyor. Biz bu insanımıza asgari 720 liralık geliri taahhüt ediyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu, bütün emekli vatandaşlarımıza biri Ramazan Bayramı'nda, biri Kurban Bayramı'nda olmak üzere 'iki maaş ikramiye' diyor. Bunu iktidar olduğumuzda hemen yapacağız. Bütçenin imkanı var mıydı yok muydu, böyle bir tereddüt ortaya koymayacağız. Sözümüz sözdür. Kemal Kılıçdaroğlu bunu noterden taahhütnameyle millete taahhüt etti."

Taahhüt ettikleri yardımların hesabını en ince ayrıntısına kadar yaptıklarını kaydeden Hamzaçebi, "Diyorlar ki 'CHP bunları nereden verecek?' 149 milyar liralık bir hesap yapıyorlar. Bu hesap yanlış. Ben, devletteki hizmetini Maliye Bakanlığı'nda geçirmiş bir arkadaşınızım. Genel başkanımız gibi ben de bir hesap adamıyım. CHP'nin ekonomi kadrosu, genel başkanımızın başkanlığında bu hesabı yaptı. Bizim bütün taahhütlerimizi alt alta toplayın, bunun maliyeti 57 milyar liradır. Bir kısmını ilk 100 günde yapacağız, emekliye iki maaş ikramiye gibi. Bir kısmını 1 yıl içinde, bir kısmını da 4 yıllık hükümet döneminde yapacağız. Bunun kaynakları temin edilmiştir" şeklinde konuştu.

Hamzaçebi, 7 Haziran'da kararı milletin vereceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Hamzaçebi Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Beykoz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title