Haberler

CHP Grup Başkanvekili Gök: Darbeye Karşı Çıktık Şimdi de Diktaya Karşı Çıkıyoruz

CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök yeni anayasa ve referanduma ilişkin, "Sahte-tuzak' bir anayasa değişikliği yapmak istiyorlar.

CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök yeni anayasa ve referanduma ilişkin, "Sahte-tuzak' bir anayasa değişikliği yapmak istiyorlar. Bu dikta rejimine dönük bir senaryodur. Bu anayasa teklifinde yurttaş yok tek adam var. Darbeye karşı çıktık şimdi de diktaya karşı çıkıyoruz" dedi.

Levent Gök, anayasa değişikliği teklifini, Konya'nın Kulu ve Cihanbeyli ilçelerinde düzenlenen toplantılarda vatandaşlara anlattı. Gök, Cumhurbaşkanının, Başbakanın, bakanların, belediye başkanlarının, vatandaşın vergisiyle oluşan devletin bütçesini, uçağını, arabasını, otobüsünü, benzinini, kürsüsünü ve kamunun tüm olanaklarını eveti anlatmak için kullandığını belirterek, "Biz hayır diyenler ise ortaya mangal gibi yüreğimizi koyduk. Devletin tüm kaynaklarına karşı milletimiz yüreğiyle mücadele ediyor"  diye konuştu.

"SAHTE-TUZAK BİR ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAK İSTİYORLAR"

Anayasa değişikliğinde kadınlar, işçiler, esnaf, gençler, çiftçiler, sanayiciler için tek bir olumlu madde bulunmadığını vurgulayan Levent Gök şunları söyledi: "Bu anayasa değişikliğinde vatandaş yok,  teklifinin tek konusu Cumhurbaşkanının yetkileri artırmak, ona yeni yetkiler vermektir.  Anayasalarda aslolan yönetenlerin yetkilerini kısıp, denetlenmelerine olanak sağlanması, yurttaşların ise haklarının ve özgürlüklerinin artırılmasıdır.  Oysa bu değişikliklerin tek amacı yönetenin yetkisini artırmak, meclisin denetimini ortadan kaldırmaktır. Bu nedenle 'sahte-tuzak' bir anayasa değişikliği yapmak istiyorlar. Bu dikta rejimine dönük bir senaryodur. Anayasa değişikliği diye yutturulmak istenen bu metin gerçek bir Anayasa değildir. Bu anayasa teklifinde yurttaş yok, yurttaşın hakları yok, tek adam var. Bu teklifte otoriter rejimi engelleyecek denge ve fren mekanizmaları yok. Çok kolay otoriter bir rejime dönüşebilir."

"OSMANLI DÖNEMİNİN BİLE GERİSİNE GİDEN BİR TABLOYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

"Teklifle, başbakanlığın ve bakanlar kurulunun kaldırıldığını, cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanlar kurulunun tüm yetkilerinin tek bir adama verildiğini" söyleyen Gök,  "Osmanlı İmparatorluğunda bile bu günkü başbakan gibi sadrazamların görev yaptı. Osmanlı döneminin bile gerisine giden bir tabloyla karşı karşıyayız" dedi. Gök, "Aynı zamanda bir partinin genel başkanı olan cumhurbaşkanına akla gelebilecek her konuda kararname çıkarma, Meclisi feshetme, Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun çoğunluğunu, Anayasa Mahkemesi üyelerinim tamamına yakınını atama yetkisi verilmesini" doğru bulmadıklarını ifade etti.

"OHAL DÖNEMİNDE 21 TANE KHK ÇIKARDILAR. ÜLKEYİ BU KHK'LARLA YÖNETİYORLAR"

Gök şöyle konuştu: "OHAL döneminde 21 tane KHK çıkardılar. Ülkeyi bu KHK'larla yönetiyorlar. OHAL ilanıyla hiçbir ilgisi olmayan konularda yüzlerce düzenleme yaptılar. Bu KHK'ları kim denetliyor? Açıkça Anayasa'ya aykırı olmalarına rağmen KHK'ların iptali için yaptığımız başvuruyu Anayasa Mahkemesi reddetti. Her konuda kararname çıkarma yetkisi olan cumhurbaşkanı 'bu asgari ücret fazla düşürdüm' derse kim ne yapabilir. Bir kişiyi sakıncalı ilan edip tüm mal varlığına el koyarsa kim buna engel olabilir. Bu tabloda Meclis ne işe yarayacak. Milletvekili sayısını 600'e değil bine çıkarsan ne olur, 60'a indirsen ne olur. Yüzde 50+1 oyla gelen tek kişi halkın yüzde 100'ünü temsil eden meclisi feshedebilir mi?"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Levent Gök Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title