Haberler

CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Türkiye'nin Suriye politikası nedeniyle silahların Türkiye'ye çevrileceğini biz dört yıldır söylüyorduk. Bizim söylediklerimizi dinlemediler.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, " Türkiye'nin Suriye politikası nedeniyle silahların Türkiye'ye çevrileceğini biz dört yıldır söylüyorduk. Bizim söylediklerimizi dinlemediler. IŞİD ile mücadele etmek işlerine gelmedi. Bu hükümet IŞİD'den korkuyor. O yüzden üzerine gidemiyor" dedi.

Gök, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, artan terör olaylarının, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun düşünce dünyasında ağır travma geçirmesine neden olduğunu savundu.

Ankara'daki terör saldırısını anımsatan Gök, "Bunun acıları, yaraları ortadayken, Başbakan'ın, sanki AKP iktidarı döneminde Türkiye huzurluymuş gibi, 'AKP iktidardan giderse pek çok faili meçhul cinayetler Türkiye'ye gelecek' şeklindeki sözleri üzüntü verici. Bir Başbakan, 'Benden sonrası tufan' diyecek anlayışa nasıl sürüklenebilir?" diye konuştu.

Türkiye'nin AK Parti iktidarından huzurlu olmadığını iddia eden Gök, faili meçhullerin dışında faili belli olan cinayetlerin de yaşandığını öne sürdü.

Gök, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakan, Uludere'nin faillerine karşı ne yaptınız? Necip Hablemitoğlu cinayeti ile ilgili ne yaptınız? Zirve Yayınevi katliamı, Reyhanlı, Cilvegöz, Suruç... Hrant Dink'in katillerine ne yaptınız? Son olarak Ankara Garı'nda patlayan bombada ne yaptınız?

'Ben canlı bombaları biliyordum' dediniz ama bu failleri belli olayları önlemediniz. Biz 'IŞİD gerçeği' dedik siz IŞİD'i işitmediniz.

Ankara Garı'nda saldıranların kimliği daha önceden bilinirken, emniyet yazışmaları ve istihbaratta da paylaşılmışken bunlara göz yuman anlayışın, 'Benim zamanımda Türkiye huzurlu ama 1 Kasım'dan sonra AKP iktidardan giderse Türkiye beyaz toroslarla tekrar tanışır' demeye hakkı ve cüreti yoktur. Sayın Başbakan çok saygısız bir üslup kullanmıştır. Sayın Başbakan bu yaşadığı travmanın altında ezilmiştir.

Beyaz toroslar faili meçhullerin simgesidir. Biz CHP olarak 13 yıllık AKP iktidarı döneminde defalarca faili meçhul olayları gündeme getirdik. Kanun teklifleri verdik. 24 araştırma önergesi verdik. Bunların sekizi görüşüldü ve AKP'nin oylarıyla reddedildi.

Başbakan 'beyaz toroslar ortaya çıkar' diyor. Peki bu beyaz torosları kim piyasaya çıkaracaktır? Beyaz torosların olduğu yerleri siz biliyor musunuz? Yoksa Başbakanlık garajında mı saklıyorsunuz? Başbakan söylediği bu sözle ilgili tüm yurttaşlarımızdan özür dilemelidir."

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gök, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Oslo'da da İmralı'da da vaatlerde bulundular. Niye tutanakları açıklayamıyorlar? Benim gördüğüm bazı belgeler var" ifadesine yönelik değerlendirmesini eleştirdi.

Gök, "Bu AKP'li sözcü, siyaseten pişkin bir siyasetçidir. Böyle bir siyasetin temsilcisidir. Daha önce PKK ile görüştükleri ortaya çıktığında, 'PKK ile görüştüysek şerefsiziz' diyen bir zihniyetin temsilcisidir. Eğer halka veremeyeceğiniz bir hesap yoksa, buyurun siz açıklayın. 'Halkımıza biz hesap verebiliyoruz' diyorsanız, buyurun bu görüşmeleri siz açıklayın" değerlendirmesinde bulundu.

Başka bir soru üzerine, Türkiye'nin Suriye politikasını eleştiren Gök, "Türkiye'nin Suriye politikası nedeniyle silahların Türkiye'ye çevrileceğini biz dört yıldır söylüyorduk. Bizim söylediklerimizi dinlemediler. IŞİD ile mücadele etmek işlerine gelmedi. Bu hükümet IŞİD'den korkuyor. O yüzden üzerine gidemiyor" dedi.

Kaynak: AA / Politika

Levent Gök Ak Parti Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title